FrP krever svar på når familieparkene kan åpne igjen

frp

De store familieparkene i Norge er på denne tiden vanligvis i ferd med å gjøre seg klar for den store sommersesongen. Fremskrittspartiets Morten Ørsal Johansen i næringskomiteen og Silje Hjemdal i familie- og kulturkomiteen står samlet i kravet om å få et svar på når familieparkene, tivoliene og sirkusene rundt om i landet kan åpne.

I Stortingets spørretime på onsdag uttrykte Hjemdal og Ørsal Johansen forventning om at kulturministeren og næringsministeren gir føringer for hvordan familieparkene kan gjennomføre sommersesongen, både av hensyn til parkene og norske familier som vil legge sommerferien til Norge.

– Om sommeren fylles parkene med glade barn, familier som er klare for fine opplevelser og ikke minst å skape minner. Familieparkene er for mange kanskje høydepunktet i sommerhalvåret, og kanskje spesielt akkurat i sommerferien. For mange lokalsamfunn er parkene viktige økonomiske drivere. De ansetter mange ungdommer i sommerjobb, de trekker turister til de øvrige lokale handelsstedene og reiseliv, sa Silje Hjemdal fra talerstolen.

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

Hjemdal pekte på at flere store aktører har gått sammen for å finne måter å redusere smittefaren på. Sammen med Folkehelseinstituttet jobbes det med å finne ut hvilke deler som kan gjennomføres forsvarlig, og hvilke aktiviteter som eventuelt må gjøres på andre måter eller eventuelt avlyses. 

– Jeg blir kontaktet av veldig mange barnefamilier som har lyst til å planlegge ferien. De har lyst til å reise til Sommarland i Bø, Kongeparken, Tusenfryd, Hunderfossen, Atlanterhavsparken og x antall andre steder. Kunne ikke ministeren latt seg inspirere av dem som klarer å holde åpent, for eksempel Dyreparken i Kristiansand, og når tror han at han kan gi familiene en forutsigbarhet, slik at de kan planlegge sommerferien sin?, sa Hjemdal i sitt spørsmål til kulturminister Abid Raja (V).

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

Morten Ørsal Johansen mener at kulturministeren var altfor nølende i sitt svar, og understreker at alle aktører der ute nå venter på en snarlig avklaring for å kunne sette i gang sommersesongen. Fra talerstolen fulgte han opp med å stille det samme spørsmålet til næringsminister Iselin Nybø (V).

– Jeg registrerer at kulturministeren er litt nølende i denne saken, og jeg vil derfor rette oppfølgingsspørsmålet mitt til næringsministeren, som i motsetning til kulturministeren er mer opptatt av å tjene penger enn å bruke dem. Koronakrisen rammer reiselivet hardt, og det er viktig å se på hvordan en kan hjelpe denne næringen gjennom den uten for store tap. Vi er i mai ganske strakt, og dette er den sesongen som disse familieparkene skal tjene penger på. En må vel kunne gi en antydning – vil de åpne i mai, juni, juli eller august?, sa Ørsal Johansen og la til:

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

– Hvis de åpner i august, ser jeg for meg at det kanskje blir litt sent å tjene inn det de eventuelt har tapt frem til nå. Så kan vi få en antydning på om det blir tidlig sommer eller sen høst?

Ørsal Johansen og Hjemdal er skuffet over at hverken kulturministeren eller næringsministeren kunne gi noen som helst signaler om hvordan landets familieparker, tivoli og sirkus kan åpnes for publikum i sommer. De understreker at FrP vil fortsette å presse på for å få en avklaring, slik at norske familieparker, tivolier og sirkuser får en anledning til å planlegge sommeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.