ANNONSE: Skal du selge boligen din?

Skal du selge boligen din?

For mange er våren det beste tidspunkt, både for kjøp og salg av bolig. Hvis du overveier å selge boligen din, så er det faktisk noen ting du selv kan gjøre, for å være sikker på et hurtig salg, til en god pris. Hvis du går i salgstanker, så les med her, for tips til et hurtig salg.

Personlig, men med potensiale

For at en potensiell kjøper skal forelske seg i akkurat din bolig, så krever det at boligen skiller seg ut, men samtidig er så nøytral at kjøper kan forestille seg, at det skal være hans eller hennes hjem, i fremtiden. Du skal derfor fremvise en bolig med et personlig preg, men med en innretning som gir rom for nye tanker og løsninger.  Mange selgere velger derfor å få hjelp av en innretnings stylist, for å få boligen til å fremstå best mulig. Men du kan også gjøre mye selv. Først og fremst skal du selvfølgelig rydde opp i hjemmet, både innenfor og utenfor. Det betyr at du skal fjerne nips, og unødvendige småting fra boligen. Dette gjelder også magneter på kjøleskapet, post- it lapper på oppslagstavlen, og gamle aviser og post. Du kan også med fordel tynne ut i familiebildene på veggen, og i mengden av pyntegjenstander i vinduskarmen.

For å gi en fornemmelse av luft, og god plass, i boligen er det viktig å skape så mye gulvplass som mulig. Det kan derfor også være en god ide, at du fjerner noen av møblene.

Finn riktig eiendomsmegler

Hvis du har bestemt deg for å selge boligen din, eller bare er interessert i å høre hva du kunne få for boligen, så er det på tide å kontakte en eiendomsmegler. Det finnes mange gode, og seriøse meglere, på markedet og det kan derfor være vanskelig å finne den riktige. Det er også tidskrevende hvis du skal møtes med flere meglere, bare for å snevre mulighetene inn. Heldigvis finnes det en online sammenlignings tjeneste, hvor du kan sammenligne forskjellige seriøse eiendomsmeglere. Ved å taste inn noen opplysninger på et skjema, innhenter du tilbud fra tre forskjellige eiendomsmeglere. Alle eiendomsmeglere, er selvfølgelig godkjent av finanstilsynet. På denne måten kan du sammenligne pris og erfaring, og finne den som aller best matcher det behovet som du har.

Med omtanke for detaljene

Før du legger boligen din ut for salg, så kan det være en god ide at du gjennomgår boligen, og fikser alle de små feil og eventuelle mangler, som er. Kanskje du, over lang tid, har irritert deg over en løs ledning? Hvis den irriterer deg, så vil den helt sikkert også irritere en potensiell ny eier. Hvis den siste finish på boligen er i orden, så gir det et helhetlig bedre inntrykk.

Glem ikke utearealet og hagen, spesielt her på våren, så er det viktig at du gir hagen en kjærlig hånd, før du inviterer til visning. Sørg for at bed og blomster er flotte, pakk alle hageredskaper fint vekk og rydd opp i en eventuell bod. Gresset skal selvfølgelig også klippes, og det kan være fint hvis du sørger for å skape en hyggelig stemning på terrassen, med puter og tepper.

Hvis det er en kjøper, med drøm om hus og hage, så vil en hyggelig hage og terrasse, kanskje være akkurat det som sørger for at boligen din er SOLGT.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.