Grønt lys for oppdrett i Nord-Norge

fiskeoppdrett

Regjeringen har besluttet hvilke farger de 13 ulike produksjonsområdene for oppdrett av laks, ørret og regnbueørret får i 2017. Beslutningen kan potensielt gi en vekst på om lag 24 000 tonn. For Nord-Norge sin del er det grønt lys hele kysten.

Regjeringen har besluttet at 8 produksjonsområder settes til grønt (produksjonsområdene 1 og 7-13), tre produksjonsområder settes til gult (2, 5 og 6) og to produksjonsområder settes til rødt (3 og 4). Det vil bli gitt tilbud om økt produksjonskapasitet i de områdene som settes til grønt, samt til de som tilfredsstiller vilkårene for unntak.

Les også:  Klæbo kommer til Kobberløpet i Sulitjelma

– Vi har nådd en viktig milepæl i innføringen av det nye trafikklyssystemet. Dette er første gang regjeringen har grunnlag for å legge til rette for kapasitetsjusteringer etter det nye systemet. Nå kan vi tilby oppdretterne forutsigbar vekst, som også ivaretar hensynet til miljøet. Samlet sett gir fargeleggingen av kysten nå en forsvarlig tilnærming for kapasitetsjustering av næringen, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Les også:  MK Faxsen får over en halv million kroner i støtte fra Kulturminnefondet

Her er listen over produksjonsområdene:

1: Svenskegrensen til Jæren
2: Ryfylke
3: Karmøy til Sotra
4: Nordhordland til Stadt
5: Stadt til Hustadvika
6: Nordmøre til Sør-Trøndelag
7: Nord-Trøndelag med Bindal
8: Helgeland til Bodø
9: Vestfjorden og Vesterålen
10: Andøya til Senja
11: Kvaløya til Loppa
12: Vest-Finnmark
13: Øst-Finnmark

Nærings- og fiskeridepartementet vil nå utarbeide et høringsbrev med utkast til tildelingsforskrift, hvor det vil redegjøres nærmere for hvordan kapasitetsjusteringen i grønne produksjonsområder vil gjennomføres, herunder fordeling mellom økt kapasitet på eksisterende tillatelser og nye tillatelser, vederlag for økt kapasitet og regler for økt kapasitet på bakgrunn av unntaksbestemmelser i gule og røde produksjonsområder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.