Nå skal barna undervises i skatter

skatt skole

Denne uken får 4. og 5. klassinger over hele Nordland lære om skatter. Nei, det er ikke Kaptein Sabeltann, Pelle Pirat eller Pinky som kommer på besøk på skolen.

Denne uken skal over 100 ansatte fra LO, Skatteetaten, NHO, KS, YS og Unio være lærere for en dag og lære barna om skatt. Vårt lokalsamfunn er et pedagogisk program der elevene på en enkel måte gjør seg kjent med samfunnet rundt seg, yrker, lønn, skatt, demokrati og velferdsstaten.

Les også:  LESERINNLEGG: Nordland SV krever en ny Nord-Norgeplan

– Etter denne dagen forstår barna bedre sammenhengen mellom verdiskaping, skatt og de fellesgodene vi har i samfunnet i dag, som skoler, veier og sykehus. De synes først det er ganske dumt at noen «tar» av pengene de har tjent, men når de skjønner sammenhengen, synes de gjerne at skatt er bra. Og de fleste blir i løpet av dagen enige i at svart arbeid er en tyv, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Les også:  Harila er årets vekstskaper i Nord-Norge

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skolen og arbeidslivet, og alle programmer gjennomføres i samarbeid med eksterne fagpersoner. Også de som er veiledere får en arbeidsdag litt utenom det vanlige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.