ANNONSE: Hvordan holde løpeformen ved like gjennom kalde vintermåneder?

Dette innlegget er reklame

Vinteren kan være lang i Norge, det gjelder særlig de nordlige landsdelene rundt Bodø. Da kan det være utfordrende å trene løping på en trygg og effektiv måte, samtidig som vintersesongen egentlig også er oppkjøringen mot mange løp under våren. Hva er den beste tilnærmingen til løpetrening når gradestokken beveger seg nedover?

Legg opp treningen rundt en treningsplan og et mål

Til å begynne med er det viktig å gjøre en vurdering av hvilken form du egentlig sikter mot, og når du har tenkt å «toppe» formkurven. Det kan for eksempel dreie seg om et løp tidlig i mars, noen av de mange arrangementene i mai eller kanskje et langløp etter sommeren. Timing er avgjørende.

Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Slik planlegging henger selvfølgelig også sammen med utstyret, Når du ser etter løpesko dame, bør du allerede ha et bilde av hvilken type løp treningen egentlig leder frem til – forutsatt at det er en konkurranse som er motivasjonen og målet.

Løping ute, tredemølle og alternative treningsformer

Et treningsprogram med fokus på løping bygger åpenbart på en god del økter med bare løping. Det er helt enkelt vanskelig å komme i god løpeform uten faktisk å løpe. Da har du noen få alternativer i løpet av vinteren:

  • Løpe utendørs når det lar seg gjøre. Piggsko er aktuelt i noen sammenhenger, men pass også nøye på temperaturen. Hard utendørs trening ved svært lave temperaturer kan være skadelig.
  • Løping inne kan aldri helt erstatte utendørsløping, men den klassiske tredemøllen er selvfølgelig et alternativ når det er umulig å løpe ut. Sjekk også hvis det finnes noen innendørs løpebaner som kan være aktuelle?
Les også:  ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

Til slutt er det viktig å huske på at alternativ trening, som på vinteren også omfatter både ski og skøyter, kan erstatte noen av treningsøktene som vanligvis ville ha vært rene løpeøkter. Det gjelder særlig rene volumøkter, der du bygger opp treningsmengden for å holde løpeformen ved like.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.