Vi elsker grøt i desember

grøt melk.no

Julegrøt hører ikke bare høytidsdagene til. Risengrynsgrøt har blitt en viktig førjulsrett. Litt overraskende er det at de yngre oftere spiser tradisjonsretten enn de eldre.

Over 8 av 10 unge voksne mellom 18 og 39 år spiser julegrøt i løpet av desember måned. Vi spiser mer grøt i førjulstiden enn i høytidsdagene i julen. Det viser ferske tall fra en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Melk.no.

Det ser ut til å være en trend at vi starter enkelte juleforberedelser tidligere nå enn før. Hele 76 % av Norges befolkning spiser julegrøt i løpet av desember, men på selve julaften er det under en tredjedel av oss som spiser risengrynsgrøt.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– Før var det vanlig å pynte til jul og lage risengrynsgrøt rett før julaften, og så varte julen «helt til påske». Nå pynter mange til jul og nyter julemat allerede fra første advent, sier Ida Berg Hauge i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

I romjulen er vi derimot fornøyde, etter 1. og 2. juledag spiser nesten ingen grøt, ifølge undersøkelsen.

Grøt er mest populært i den yngre delen av befolkningen. Blant de unge voksne i tjue- og trettiårene spiser 8 av 10 julegrøt i desember før julehøytiden starter, mot 7 av 10 blant de som er 50 år og eldre.

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Blant de unge voksne er det også mange småbarnsforeldre som serverer julegrøt til barna og familien. Det fine med risgrøt er at den passer til både små og store, er lettvint å tilberede til mange og melken inneholder flere gode næringsstoffer kroppen trenger hver dag. Og ikke minst smaker den jo utrolig godt, sier Berg Hauge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.