Klokt å satse på nyutdannet politi

utdanning politi

Budsjettforliket i Stortinget gir 131 millioner til å ansette nyutdannet politi i 2018. Statsbudsjettet er ikke endelig vedtatt i Stortinget, men forliket mellom Kristelig Folkeparti, Venstre og Regjeringen inneholder de 131 millionene i ekstra midler.

Rektor Nina Skarpens gleder seg over gode nyheter, men minner om at Politihøgskolen utdanner store kull i flere år også etter 2018.

– Det er klokt å satse på nyutdannet politi. Både etaten og samfunnet er tjent med det, og det gir liten mening å utdanne store kull fra Politihøgskolen med direkte dårlige jobbmuligheter i årene fremover. Jeg uttrykte stor bekymring for dette, og for rekrutteringen til politiyrket ved fremleggelsen av statsbudsjettet. Jeg legger nå til grunn at det kommer midler til nyansettelser også i 2018, og det er gledelig og et positivt signal også til politiutdanningen, sier rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen.

Please follow and like us:
Pin Share
Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.