nfk

Vil ha turistskatt i Lofoten

– Et av verdens vakreste steder har blitt skjemmet av forsøpling og avføring de siste årene. Lofoten har ikke råd til å skaffe nok offentlige toaletter eller ta imot avfall fra opp... Les mer »
nfk

Vil ha samferdselssatsing i Ofoten

Kim Haugan Schei (Sp) , Cecile Hegge (V) Stig Tore Skogsholm (H) og Rune Østergren (FrP) i fylkestinget ønsker økt investering i kritisk infrastruktur i Narvik og omkringliggende områder. – Det er nødvendig... Les mer »
nfk

Kraftig motstand mot Helse Nord-planer

Helse Nords arbeid med strukturprosesser, som er beordret av helseminister Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet, har skapt enorm motstand over hele Nordland, konstaterer posisjonspartiene i fylkestinget. – Folk frykter for sykehus, akutt- og... Les mer »
nfk

Borgelig flertall i Fylkestinget i Nordland – Nytt parti valgt inn

Fylkesvalgstyret har godkjent kommunestyre- og fylkestingsvalget i Nordland. – Vi kan ønske ett nytt parti inn i fylkestinget, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen. Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023 ble gjennomført 10. og... Les mer »
Foto: Høyre/Erik Norrud

Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

Meningsmålingene har sett bra ut for de blå partiene mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet har slitt med frustrasjon fra velgerne om privatøkonomi, i tillegg har nok en rekke skandaler preget valgkampen. I Bodø... Les mer »
Foto: Ingrid Stavrum

LESERINNLEGG: Venstre bør lære av SV

Fylkesrådet har den siste uken presentert en rekke tiltak for å bedre livsgrunnlaget i distriktene. Billiger samferdsel og kjevortoped i Lofoten er to av sakene. Av: Jitse Buitink, Fung. leder, Nordland SV. Dette er... Les mer »
kø

18 partier stiller liste i Nordland

Ved fristens utløp 31. mars var det kommet inn listeforslag fra til sammen 18 partier til fylkestingsvalget i Nordland 10.-11. september i år. De 18 partiene er i alfabetisk rekkefølge: Alliansen –... Les mer »
nfk

Vesentlig mer til opplæring, samferdsel og fylkesveger i Nordland

Høyre, Frp og Venstre vil gi mer penger til videregående opplæring, samferdsel og fylkesveger i Nordland i sitt alternative budsjett for fylkeskommunen. Budsjettet plasserer enkeltmenneskets behov i sentrum, konkluderer de tre partiene... Les mer »
vinter

– På tide med et sporskifte i transportdebatten

Kun 6% av persontransporten og 5% av godstransporten i Norge foregår med tog. På tross av togtransportens beslag på nesten 4 av 10 kroner på samferdselsbudsjettet er kapasiteten på jernbanenettet sprengt. –... Les mer »
nfk

Stor støtte til PRIDE i Nordland fylkesting

Pride og skeives rettigheter er på sakskartet. SV, AP, Rødt og Venstre fremmet en uttalelse til støtte for Pride og kampen for likeverd og aksept. Denne uken er Nordland fylkesting samlet til... Les mer »