Fjerner bommene ved Kjølhågen

nfk

Nå blir det rødlysene som varsler om stengt veg. På hver side av fv. 82 Kjølhågen i Andøy står det bommer, varsellys og informasjonstavle som informerer når den vindutsatte strekningen er stengt. I løpet av noen uker blir de fysiske hindringene fjernet.  

– Vi har hatt noen tekniske utfordringer med bommene over tid, og nå har vi bestemt oss for fjerne dette tilleggsutstyret. I stedet blir det slik som ved mange tunneler og bruer: Rødt lys betyr at det er stengt, selv om det ikke er noen bom som hindrer deg, sier faggruppeleder for vegdrift i Nordland fylkeskommune, Jim Roger Andersen.  

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Én av utfordringene med bommene har vært at de ikke har senket seg når vegen har blitt stengt. Planen nå er å fjerne dem i februar/mars. Det skal også bli varsellys i kjøreretningen på begge sider av vegen.   

– Informasjonstavlene og det øvrige utstyret beholdes, og prosedyrene og kriteriene for stengning vil gjelde som før. Vi vil samtidig minne om at det er mulig å abonnere på SMS-varsel om Kjølhågen, slik at man lettere kan planlegge turen sin, sier Andersen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.