MUSIKK: Vidar Vang ute med albumet «Mann fra nord»

drabant

Nå er den nordnorske sangskriveren og artisten Vidar Vang ute med sitt tiende album «Mann fra nord». Albumet er hans fjerde på norsk, og tar Vidar tilbake til et americana-inspirert lydbilde – en genre han var en foregangsmann for i Norge da han debuterte med den Spellemannsnominerte «Rodeo» i 2002.

«Mann fra nord» er spilt inn i Geir Sundstøls Studio Intim i Oslo, med et stjernelag av norske musikere: Sundstøl på gitarer, Erland Dahlen på trommer, Bjørn Holm på kontrabass, Mikael Lindqvist på piano og Lise Voldsdal på fiolin.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Albumet ble spilt inn raskt og inspirert. Vidar forteller:

– Denne gangen ville jeg spille inn sangene mine live i studio. Klokken halv ti tirsdag 12. februar 2019 møttes jeg og en fantastisk gjeng musikere i Studio Intim, uten å ha øvd et sekund sammen på forhånd. Vi tok oss en kaffe, snakket litt om hvilken sang vi skulle begynne med, plugga inn instrumentene og stilte litt lyd. Så telte Erland opp. Fire minutter senere var «Greit uten dæ» spilt inn. Det var nesten så jeg ikke fikk det med meg.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

– Og slik fortsatte det, med syv låter til i løpet av et par dager. Jeg har aldri spilt inn et band-album så spontant før.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.