Å plukke opp etter hunden, eller ikke

hund

Våren er her, snøen smelter, og på fortau og stier dukker det opp en hinderløype av hundeavføring. Har du tråkket i en av disse enda? Eller stirrer du konstant ned når du går slik at du kan trå langt over?

58% av hundeeiere i landet sier at de alltid plukker opp etter hunden, viser en fersk undersøkelse som Agria Dyreforsikring har gjort. Til sammenligning svarte hele 94% av engelskmennene at de alltid plukker opp etter hunden sin på tilsvarende undersøkelse gjort i England. 

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

Undersøkelsen viste også at 38% av de norske hundeeierene bare plukker opp avføringen dersom hunden gjør fra seg på fortauet, veien eller på en sti. 3% svarte at de aldri plukker opp.

Sjefsveterinæren i den digitale veterinærrådgivningstjenesten Agria Vet Guide, Ingunn Solberg Eriksson forteller:

–  Hensynet til naboens skosåler er ikke den eneste grunnen til å plukke opp etter hunden din. Selv om hundebæsj overveiende er et estetisk problem, kan den en sjelden gang inneholde virus, bakterier eller parasitter som kan gjøre andre hunder syke. For eksempel kan hundens parvovirus i noen tilfeller overleve flere år utendørs.

Les også:  Høysesong for brann: Slik kan du sikre deg best mulig

90% av hundeeierene som alltid plukker opp avføringen svarte at årsaken er for å unngå at andre tråkker i den. På spørsmål om hva de gjør med posen, så oppga 43 % at de tar posen med seg videre på turen og kaster den når de kommer hjem. 36% pleier som oftest å kaste den i en offentlig søppelkasse mens 20% kaster den i en privat søppelkasse. 1% oppga at de kaster den fra seg ute i naturen. 

Les også:  Hunde- og katteeiere: Pass på i kulda!

– Hundebæsj langs veier og på grøntområder er et av de største irritasjonsmomentene hos de som ikke har hund og er virkelig med på å skape motstand mot hundehold i samfunnet. Hvis du ønsker at samfunnet skal ha en positiv innstilling til hunder så plukk opp, oppfordrer Solberg Eriksson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.