nfk

Nordland fylkeskommune gir Lytring 1 million

Den populære debattarenaen Lytring får én million kroner fordelt over tre år. Fylkesråd Linda Helén Haukland sier det er viktig å legge til rette for fri og uavhengig samfunnsdebatt. Lytring ble etablert... Les mer »
Pressenytt

Aktiv mot kreft-stafetten 2023: Nord-Norge la ned utrolige 1500 kilometer for kreftsaken

De siste 10 dagene har Aktiv mot kreft-stafetten dundret gjennom Nord-Norge, fra Alta i nord til Mosjøen i sør. Alle forhåndsuttalte mål ble grundig knust. Det var knyttet stor spenning til om... Les mer »
Pressenytt

Nå skal Bodø, Narvik, Svolvær, Mo i Rana, Korgen og Mosjøen tråkke til for kreftsaken

Mellom 23. og 29. august skal folk i Svolvær, Narvik, Bodø, Mo i Rana, Korgen og Mosjøen løpe og sykle for kreftsaken. Målet er å tilbakelegge nesten 90 mil.  – Alle er... Les mer »
nfk

Nå er det 20 gratis ferjer i Nordland!

Alle ferjereiser til og fra øyer og samfunn uten fastlandsforbindelse blir gratis i Nordland fra og med i dag. – Dette er en god dag for næringsliv og innbyggere i fylket vårt.... Les mer »
lufthavn

Styrker FOT-rutene i Nord-Norge

Regjeringen har akkurat kunngjort at de vil styrke de såkalte FOT-rutene i nord. Prisene reduseres og setekapasiteten økes betydelig. Fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, mener dette er en merkedag for kommunikasjonen... Les mer »
bøker

Ny bok fra Museumsforlaget: Kunstsentrenes vekselstrøm

Nordnorsk kunstsenter ligger i Svolvær, og her kan alle kunstnerne i Nordland søke utstillingsplass og oppleve kunstutstillinger fra kollegaer. Fra de tre første kunstsentrene ble etablert i Bergen, Trondheim og Stavanger i 1976,... Les mer »
nordvik

Lexus Bodø utvider i Nordland

I 2020 åpnet Nordvik et nytt og moderne showrom for Lexus i Bodø. Nå utvider de tilbudet og tilbyr salg via Toyota forhandlerne sine fra Namsos til Harstad. Samarbeidet markeres med kundekveld... Les mer »
svolvær

Hotelldirektør i Svolvær vil forby utleietjenesten Airbnb

Det florerer med Airbnb-muligheter om du vil reise til Lofoten. Men nå vil en hotelldirektør forby utleietjenesten, opplyser NRK. – Jeg mener vi burde forby Airbnb i Lofoten og andre turistutsatte områder... Les mer »
circle k amara

Nordlendinger har fylt denne koppen 18 millioner ganger

Siden den ble lansert i 2003 har «Koppen» til Circle K Norge blitt brukt anslagsvis 17,7 millioner ganger i Nordland.  Hvert år siden 2003 har Koppen-kundene til Circle K Norge og forløperen... Les mer »
musikk

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest flytter til Svolvær

I 2004 etablerte Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest seg med base i Nusfjord, vest i Lofoten. Den økte turismen gjorde dessverre øvingsforholdene uforutsigbare, og festivalen flyttet til Henningsvær i 2013. Etter nesten ti år... Les mer »