Nå skal Bodø, Narvik, Svolvær, Mo i Rana, Korgen og Mosjøen tråkke til for kreftsaken

Pressenytt

Mellom 23. og 29. august skal folk i Svolvær, Narvik, Bodø, Mo i Rana, Korgen og Mosjøen løpe og sykle for kreftsaken. Målet er å tilbakelegge nesten 90 mil. 

– Alle er hjertelig velkomne til oss på Circle K Svolvær på onsdag. Da setter vi i samarbeid med Aktiv mot kreft opp to tredemøller og to trimsykler på stasjonen, og vi utfordrer alle i lokalmiljøet til å løpe og tråkke for en god sak, sier Sølvi Karine Stemland, stasjonssjef på Circle K Svolvær.

Når stafetten ruller inn på stasjonen hennes onsdag 23. august, er de to første etappene i Alta og Tromsø nettopp unnagjort.

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

Torsdag er det Narviks tur, på fredag besøker stafetten stasjonen Circle K Olav V’s gate i Bodø, mens uken avsluttes lørdag 26. august i Mo i Rana.

Påfølgende mandag kommer aksjonen til Korgen, og på tirsdag arrangeres den siste nordlandsetappen av Aktiv mot kreft-stafetten i Mosjøen, før aksjonen flytter seg videre til Trøndelag.

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper både privatpersoner og lokale arbeidsplasser og organisasjoner vil stille opp på arrangementet. I løpet av dagen er målet å tilbakelegge én etappe på 142 kilometer, og deltakerne får sanntidssekundering underveis.

– Det er fantastisk at vi får bruke stasjonsnettverket til Circle K for å spre budskapet vårt og forhåpentligvis inspirere folk over hele landet til å komme i aktivitet. Samtidig håper vi å få samlet inn et betydelig beløp til arbeidet vårt, sier Aanesen.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

I alt 30 Circle K-stasjoner er med på stafetten, som kulminerer med målgang i Lillesand 25. september.

– Målet er at vi til sammen løper og sykler tilsvarende avstanden mellom Alta og Lillesand, fra nord til sør og øst til vest, til sammen 4250 kilometer fordelt på 30 etapper. Samtidig skal vi mobilisere lokalmiljøer rundt omkring i landet og samle inn mest mulig penger til den gode saken, sier markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

Les også:  A-krimsenteret i Nordland: Utenlandske arbeidstakere utnyttes

Alle pengene som samles inn går uavkortet til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.