Nordland fylkeskommune gir Lytring 1 million

nfk

Den populære debattarenaen Lytring får én million kroner fordelt over tre år. Fylkesråd Linda Helén Haukland sier det er viktig å legge til rette for fri og uavhengig samfunnsdebatt.

Lytring ble etablert på frivillig basis i 2015, og har gjennom åtte år blitt en betydelig samfunnsdebattarena. Bak Lytring står Nord universitet og Nordlandsforskning.

– Lytring er en arena der forskere møter innbyggere og andre samfunnsaktører til kunnskapsdeling, samtale, refleksjon og debatt. De har vært flinke til å sette viktige tema på dagsorden, påpeker fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Lytring har en tydelig nordområdeprofil, men er samtidig aktuelt og interessant for hele landet. Debattene speiler et bredt spekter av fagdisipliner og aktuelle samfunnsspørsmål.

– Dette er en arena for kunnskapsbasert, kritisk diskusjon. Den knytter forskere og resten av samfunnet sammen. De løfter problemstillinger som betyr noe for både næringslivet og den generelle utviklingen i vår region og landsdel, underbygger Haukland.

Et flertall av debattene i Lytring, blir sendt i NRK-programmet «Debatt i P2», som har i gjennomsnitt 65-80 tusen lyttere hver uke.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

– På den måten når også nordområdeperspektivet lyttere i hele landet, og blir en viktig arena for å formidle utviklingen i Nord-Norge, sier Haukland.

Hvert år skal Lytring arrangere 15 debatter. I 2024 vil ni debatter bli gjennomført i Bodø, to i Svolvær, to i Mo i Rana, og to debatter i Levanger.

– Dermed kan også publikum fra hele Nordland få ta del i spennende samfunnsdebatter. Det står mye spennende på programmet også for neste år, avslutter fylkesråd Linda Helén Haukland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.