nina

Beste rypeår på over 10 år i nord

Områdene fra Salten og nordover viser økte tettheter av rype sammenliknet med i fjor. I Sør- og Midt-Norge er situasjonen den motsatte, med en betydelig nedgang fra i fjor. Rypebestanden varierer i... Les mer »
nfk

Nord universitet i Bodø får næringslivsmentorer

– Jeg er glad for å kunne bidra til en sterkere kobling mellom næringslivet og universitetet gjennom bidraget til næringslivsmentorer på Nord Universitet, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland. Ordningen... Les mer »
Nord universitet

4326 får tilbud om studieplass ved Nord universitet til høsten

Nå er det klart at 4326 kvalifiserte søkere har fått tilbud fra Nord universitet om studieplass gjennom Samordna opptak til høsten. Prorektor Levi Gårseth-Nesbakk sier tallene er som forventet og viser omtrent... Les mer »
Nord universitet

– Nord universitet har en dyktig og dedikert rektor

Styret ved Nord universitet behandlet i dagens styremøte ansettelse av rektor ved universitetet, og har tilsatt Hanne Solheim Hansen for en ny fireårsperiode. – Jeg er glad for at Hanne Solheim Hansen... Les mer »
Nord universitet

Gøril Ursin ved Nord universitet vil ha mer lokal utdanning av helsepersonell

Nylig ble Helsepersonellkommisjonens rapport lagt frem. Gøril Ursin ved Nord universitetet i Bodø støtter kommisjonens forslag om mer lokal enn regional utdanning. – Vi støtter kommisjonen når den vil ha mer lokal... Les mer »
kulturminnefondet

49 fikk statsstøtte til å berge kulturminner i Nordland

I 2022 fikk 49 søkere statsstøtte til å berge kulturminnet sitt i Nordland. Mange grep gjort av private eiere, lag og organisasjoner har berget kulturminner i Nordland.    Kulturminnefondet har gitt til sammen inntil... Les mer »
nord universitet

Nord universitet setter norsk skole og lærerutdanning under lupen

Stadig færre vil bli lærere, og stadig flere elever sier at de ofte gruer seg til å gå på skolen. Nå setter Nord universitet norsk skole og lærerutdanning under lupen. Det er... Les mer »
nord universitet

Ny rapport fra Nord universitet: Slår alarm om vindkraftutbygging

En av Norges sjeldneste fugler blir alt annet enn ivaretatt. I vindkraftområder har antall hubroer blitt redusert med over 40 prosent etter utbygging. Den gikk fra å være tallrik, forhatt og omspunnet... Les mer »
nord universitet

Nord universitet i Bodø: Ny app gjør språklæring for barn til en lek

Alt barn trenger for å lære nye språk, er å lytte og etterape lyder og ord. Nå lanseres den unike språk-appen Moka Mera i Norge, deriblant på ukrainsk. 13 språk, to snille... Les mer »
Nord universitet

Nord universitet: Ny dekan på Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag

Styret ved Nord universitet har besluttet å tilsette Rose Martin som ny dekan for Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Rose Martin kommer fra en stilling som professor ved fakultet for... Les mer »