nord universitet

Nord universitet i Bodø: Ny app gjør språklæring for barn til en lek

Alt barn trenger for å lære nye språk, er å lytte og etterape lyder og ord. Nå lanseres den unike språk-appen Moka Mera i Norge, deriblant på ukrainsk. 13 språk, to snille... Les mer »
Nord universitet

Nord universitet: Ny dekan på Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag

Styret ved Nord universitet har besluttet å tilsette Rose Martin som ny dekan for Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Rose Martin kommer fra en stilling som professor ved fakultet for... Les mer »
nord universitet

Kongens fortjenestemedalje til professor ved Nord universitet

Professor emeritus Finn Jørgensen har fått utdelt Kongens Fortjenstmedalje for sin mangeårige store innsats innenfor utdanning og forskning i økonomiske fag ved Handelshøgskolen i Bodø. Finn Jørgensen (72) er født og oppvokst... Les mer »
nord universitet

Nord universitet inn i europeisk universitetsallianse

Nord universitet går, som eneste norske universitetet, inn i den europeiske universitetsalliansen SEA-EU. Alliansen består av ni universitet med marine og maritime profiler. SEA-EU skal styrke det kystnære forsknings- og utdanningsfeltet, og... Les mer »
Nord universitet

4388 får tilbud om studieplass ved Nord universitet til høsten

Nå er det klart at 4388 kvalifiserte søkere har fått tilbud fra Nord universitet om studieplass gjennom Samordna opptak til høsten. Nord er dermed tilbake på samme nivå som før pandemien. Til... Les mer »
nord universitet

Nord universitet: 9 av 10 studenter går rett til relevant jobb

De fleste studenter som nærmer seg slutten av studietiden er spente på hvordan det blir å finne seg jobb. Resultatene fra Kandidatundersøkelsen viser at Nord-studenter ikke trenger å gruble på dét særlig... Les mer »
jobbintervju

Ny giv for Bodø studentråd

Bodø kommune og Studentorganisasjonen i Bodø har på nytt etablert Bodø studentråd. Bodø studentråd består av studenter fra Nord universitet og Politihøgskolen, og representanter fra politisk og administrativ ledelse i kommunen. –... Les mer »
nord universitet

Nord universitet med i nytt forskningsprosjekt: Europa skal lære av kriser

Nord universitet har landet sitt første EU-prosjekt under programmet Horisont Europa, og skal bidra med erfaringer fra krisehandtering i Norge inn i et nytt felles europeisk forskningsprosjekt. Horisont Europa (forskningsradet.no)er EUs rammeprogram... Les mer »
Nord universitet

4 521 søkere til Nord universitet

Etter to år preget av korona viser tall for Samordna opptak at færre søker seg til norske universitet og høgskoler. 4 521 søkere har et studium ved Nord universitet øverst på sin... Les mer »
helse forskning

Nord universitet på andreplass blant norske universiteter

Nord universitet i Bodø har hatt en imponerende vekst i vitenskapelig publiseringer i 2021. Nord ligger på andreplass blant norske universiteter i økning fra 2020 til 2021. – Vi nådde våre egne... Les mer »