Nord universitet

Hele forskningsverdenen samles i Bodø

I mai og juni samles hele forskningsverdenen i Bodø. Flere tusen forskere inntar byen for å ta del i Arctic Congress og NAISA. – Dette er noen av de aller største forskningskonferansene... Les mer »
Nord universitet

Forsvarsministeren åpner Øvelse Nord i Bodø

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram tar med seg den nye forsvarsplanen til åpningen av Øvelse Nord i Bodø. Øvelse Nord er en fullskala beredskapsøvelse der aktører innenfor beredskap trener på håndtering av store... Les mer »
Gunnar Andreassen

Standup komiker fra Bodø: Kjerkol har sikkert plagiert avskjedstalen også!

Ingvild Kjerkol tok avskjed som helse- og omsorgsminister etter plagiat-skandalen på Nord universitetet. Nå harselerer standup-komikeren Martin Soulimani fra Bodø med avskjedstalen. – Ingvild Kjerkol fratrer sin stilling som helseminister, det annonserte statsminister... Les mer »
nord universitetet

Nye tall: Nord-studentene mer fornøyde

Studentene ved Nord universitet er mer fornøyd med studiekvaliteten og har en bedre studiehverdag enn for ett år siden. 1232 studenter ved Nord universitet har svart på Studiebarometerets undersøkelse om hvordan de opplevde... Les mer »
Nord universitet

Nord universitet: Beredskap mot atomulykker skal styrkes i Arktis

Nord universitet har fått en nøkkelrolle i å utvikle forskningsbasert kunnskap for å forebygge og begrense skader på miljø og mennesker hvis det skjer en atomulykke i Arktis. Nord universitet skal lede... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune gir Lytring 1 million

Den populære debattarenaen Lytring får én million kroner fordelt over tre år. Fylkesråd Linda Helén Haukland sier det er viktig å legge til rette for fri og uavhengig samfunnsdebatt. Lytring ble etablert... Les mer »
Nord universitet

Rektor ved Nord universitet: – Viktig gjennomslag for flercampus

– Det er viktig at Regjeringen og statsråd Sandra Borch kom med en god melding til oss i statsbudsjettet om at vi får gjennomslag for ekstra finansiering som flercampus-universitet, sier rektor Hanne Solheim... Les mer »
nina

Beste rypeår på over 10 år i nord

Områdene fra Salten og nordover viser økte tettheter av rype sammenliknet med i fjor. I Sør- og Midt-Norge er situasjonen den motsatte, med en betydelig nedgang fra i fjor. Rypebestanden varierer i... Les mer »
nfk

Nord universitet i Bodø får næringslivsmentorer

– Jeg er glad for å kunne bidra til en sterkere kobling mellom næringslivet og universitetet gjennom bidraget til næringslivsmentorer på Nord Universitet, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland. Ordningen... Les mer »
Nord universitet

4326 får tilbud om studieplass ved Nord universitet til høsten

Nå er det klart at 4326 kvalifiserte søkere har fått tilbud fra Nord universitet om studieplass gjennom Samordna opptak til høsten. Prorektor Levi Gårseth-Nesbakk sier tallene er som forventet og viser omtrent... Les mer »