Lindorff : Mislighold økt med fem milliarder

lindorff

Den samlede misligholdte husholdningsgjelden har gått opp fra fra 39,7 til 44,6 milliarder det siste året, i følge ferske tall fra inkassobyrået Lindorff. Økningen tilsvarer 9 prosent, 3 ganger så mye som konsumprisindeksen i den samme perioden.

257 223 personer stod registrert med betalingsanmerkning her i landet ved utgangen av andre kvartal 2018. Det tilsvarende tallet i fjor var 254 769, og dette gir en økning på under én prosent i løpet av de siste tolv månedene.

Den anmerkede gjelden har imidlertid skutt i været. Tall Lindorff har hentet inn fra Experian viser en økning på nærmere fem milliarder, og hver av de 257 223 personene med betalingsanmerkning har i dag en gjennomsnittlig anmerket gjeld på 173 531 kroner.

Nærmer seg magisk grense
Brutt ned på personer med ligning i Norge, tilsvarer den anmerkede gjelden et gjennomsnitt på 9 734 kroner.

– Vi nærmer oss en grense på 10 000 kroner i anmerket gjeld per nordmann, og det kan være bare et spørsmål om tid før denne grensen er nådd, sier administrerende direktør Siv Hjellegjerde Martinsen i Lindorff i en kommentar til de ferske tallene.

Ta kontakt
Hjellegjerde Martinsen anbefaler personer som har fått økonomiske problemer til å være aktive.

– Vi oppfordrer alle som får problemer om å ta kontakt med leverandører og inkassoselskaper for å forklare saken. Kreditorene og inkassobyråene er ofte positive til å finne løsninger, enten det måtte være betalingsutsettelser, nedbetalingsavtaler eller muligheter for å returnere en vare, sier hun.

En betalingsanmerkning er en registrering i et kredittopplysningsregister til mulige kredittgivere om at en person eller et firma har en ubetalt fordring mot seg. Betalingsanmerkninger kan medføre avslag på søknad om bla. boliglån, kreditt og abonnementer, noe som betyr at handlingsrommet for din privatøkonomi kan bli betydelig begrenset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.