ANNONSE: Kjøpe Bitcoin? Se hvordan du gjør det

Her ser du hvordan kjøpe Bitcoin raskt, trygt og enkel med Visa eller bankoverføring. Verdien på det «digitale gullet», som det populært kalles, har regelrett skutt til værs og nå vurderer stadig flere å investere.

Den økende interessen har også ført til et vesentlig høyere antall tilbydere, der ikke alle nødvendigvis er like pålitelig. Vi beskriver derfor hva du bør være oppmerksom på når du velger en megler/børs å kjøpe Bitcoin fra. Les videre og lær mer om teamet «Kjøp Bitcoin». 

Kjøp Bitcoin hos eToro

Hvorfor burde du kjøpe Bitcoin 

·        Bitcoin er en digital og desentralisert valuta som fungerer uavhengig av banker og myndigheter. Bitcoin og dets teknologi er av flere vurdert som «fremtidens betalingsmiddel».

·        Bitcoin har steget vanvittig mye i verdi de siste årene. På fem år er oppgangen mer enn 4000 prosent, og siden lanseringen i 2009 har kryptovalutaen steget flere hundretusen prosent.

·        Bitcoin er markedets desidert største og mest populære kryptovaluta. Den har en markedsverdi på astronomiske 700 milliarder dollar – en verdi som er spådd å stige ytterligere i fremtiden.

·        Bitcoin er allerede godkjent som valuta i El Salvador. I tillegg verserer det rykter om at et av verdens største selskaper, Amazon, vurderer å godkjenne Bitcoins som betaling på sine tjenester. 

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta (kryptovaluta) som ble skapt i 2009 av en ukjent person med pseudonymet Satoshi Nakamoto. Det unike med Bitcoin er at den er utviklet på et desentralisert nettverk, kalt Blockchain. Blockchain, eller blokkjede som det heter på norsk, fungerer som en slags åpen hovedbok hvor transaksjoner loggføres. Det vil si at blockchain og bitcoin muliggjør transaksjoner direkte mellom to parter uten å gå via et mellomledd som en bank.

Opprettelsen av kryptovalutaen skjedde i kjølvannet av finanskrisen i 2008, som en direkte konsekvens av at folk mistet tillit til det tradisjonelle banksystemet. Bitcoin ble da skapt som en alternativ valuta som skulle være helt uavhengig av sentralbanker og myndigheter.  

Å kunne gjennomføre transaksjoner uten et mellomledd sies å ha flere fordeler, deriblant lavere transaksjonskostnader og raskere transaksjonstid, særlig mellom landegrenser.

Hvordan fungerer Bitcoin?

Så hvordan fungerer bitcoin, og hva brukes den til i dag? Målet med opprettelsen var altså å skape en valuta som ikke er avhengig av sentrale myndigheter. Det skal med andre ord være en motsetning til vanlig fiat valuta, som for eksempel norske kroner, amerikanske dollar eller britisk pund.

Bitcoin kan dermed sees som en form for digitale penger og en konkurrent til pengene vi bruker i dag – men det er også vurdert som et finansielt aktivum. Med det menes at det er et spekulasjonsobjekt folk ønsker å tjene penger på. 

Kjøp Bitcoin hos eToro

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Bitcoin mining

Bitcoin mining er det som sikrer blokkjeden og verifiserer transaksjoner. Måten dette gjøres på er ved å løse komplekse matematiske oppgaver. Personene som opererer som minere, med andre ord de som bidrar til å sikre nettverket mot blant annet hacking, blir belønnet med et bestemt antall bitcoins.

Mining er dermed også prosessen som utvinner nye kryptovaluta, og på grunn av bitcoins ekstreme verdi er det svært populært å drive med mining. Det er dog en særdeles tid- og energikrevende prosess. Mining er gjenstand for mye kritikk da det bruker mye strøm. 

Finn den beste handelsplattformen for å kjøpe Bitcoin

«Hvor kjøpe Bitcoin» var et av de mest populære spørsmålene rundt Bitcoin i 2021. Kanskje ikke så rart ettersom kryptoen kan vise til en ellevill avkastning på flere tusen prosent de siste årene. Plattformene nedenfor er håndplukket og vurdert som de beste av våre eksperter. 

  1. eToro –  Verdens største sosiale handelsplattform, kjent for lave gebyrer, innovative verktøyer og funksjoner, og ikke minst god brukervennlighet. 
  1. Skilling – Prisvennlig CFD-plattform skreddersydd for aktive tradere. 
  1. Capital.com – Verdens første AI-drevne tradingplattform.

Hvorfor anbefaler vi disse plattformene for å kjøpe Bitcoin? 

Grunnen til at disse fire er vurdert som «best», er at dem først og fremst er regulerte og lisensierte. Det betyr at dem har lov til å tilby handel på finansielle markeder, samt at de har svært gjennomgående sikkerhetsprosesser for å forhindre blant annet hacking.

Utover det skårer de alle høy på faktorer som brukervennlighet, gebyrer og utvalg. Det har med andre ord lite betydning hvilket nivå du er på, de skal alle være tilpasset «alle» uavhengig om du er nybegynner eller erfarne.  

En annen ting som er viktig å presisere er at de ikke krever for høye gebyrer. En fare med høye gebyrer, er naturligvis at dine gevinster på sikt spises opp. Hverken hos eToro, Skilling, Capital eller Libertex, er dette en risiko. 

Hvordan kjøpe Bitcoin – 3 enkle steg

Her ser du hvordan kjøpe Bitcoin med 3 steg;

1) Finn en handelsplattform

2) Opprette konto og gjør et innskudd

3) Kjøp Bitcoin

Steg 1: Finn en handelsplattform

Valg av handelsplattform er utrolig viktig når du skal kjøpe Bitcoin. Høye gebyrer, snevert utvalg av verktøy og funksjoner, og ikke minst sikkerhetsproblemer er typiske ting som kan påvirke investeringen/tradingen negativt.

Faktorer du bør vurdere ved valg av plattform er;

·        Sikkerhet/reguleringer

·        Gebyrer

·        Utvalg

·        Verktøy og funksjoner

·        Brukervennlighet 

Kjøp Bitcoin hos eToro

Steg 2: Opprett konto og gjør innskudd

For å opprette konto må du besøke hjemmesiden til handelsplattformen du ønsker å benytte deg. Der klikker du på registeringsknappen. Som regel vil det stå «Opprett konto» eller «Kjøp krypto nå».

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

Deretter følger du stegene som angitt, og verifiserer deg. Merk at du ofte er nødt til å verifisere deg ved å sende kopi av godkjent ID-kort. Dette er et krav hos alle regulerte handelsplattformer, fordi der er lovpålagte å gjennomføre såkalte «kjenn-din-kunde»-prosedyrer. Dette er kun tiltak for å forhindre kriminell aktivitet og får å beskytte deg som bruker.

Når det er gjort må du gjøre et innskudd. Det gjøres enten med bank- eller kortoverføringer. Som regel er minsteinnskuddet på 50 dollar, men utover det er det ingen begrensninger. 

Steg 3: Kjøp Bitcoin

Når pengene er på konto kan du omsider kjøpe Bitcoin – og dette kan gjøres på flere måter:

·        Du kan kjøpe det underliggende instrumentet: Velger du dette eier du Bitcoin og er selv ansvarlig for å oppbevare den digitale mynten på en trygg og sikker måte.

·        Du kan kjøpe gjennom CFD-er: Her eksponeres du bare mot prisen til Bitcoin. Du eier altså ikke kryptoen, men følger prisbevegelsen.

·        Du kan kjøpe som derivater: Kjøper du som derivater kan du også kjøpe via såkalte opsjoner, forwardkontrakter eller futures-kontrakter.

De vanligste måtene å kjøpe Bitcoin på er ved å faktisk kjøpe for å eie, eller gjennom CFD. I nyere tid har det også dukket opp Bitcoin ETF-er, som er børshandlede fond som følger Bitcoin-prisen.

Les mer om hvordan Kjøpe Bitcoin Norge her.

Passiv inntekt med Bitcoin

På grunn av Bitcoin stadige enorme prissvingninger er det umåtelig populære å trade bitcoins. Det går ut på å aktivt gjennomføre handler (kjøp og salg) for å tjene penger på kort sikt. Enkelt forklart gjøres det ved å kjøpe når prisen er lav for å selge når prisen er høy innenfor bestemte tidsperioder.

En slik metodikk krever imidlertid mye tid og kunnskap, så istedenfor velger de fleste å sitte stille i båten, og på den måten la investeringen vokse over tid. En slik metodikk kan sees på som en passiv inntektskilde ettersom du gjør minimal for å potensielt tjene penger.

I senere tid har det også blitt utviklet flere protokoller, for eksempel utlånsprotokoller, som gjør at du kan låne ut dine midler og tjene mer penger i form av renter. Så Bitcoin er ikke nødvendigvis bare et spekulasjonsobjekt, men også en måte å skape passive inntekter på.

Kjøp Bitcoin hos eToro

Strategier og tips for å kjøpe Bitcoin

Vi har nå skrevet litt om ulike måter å kjøpe Bitcoin på, og her ser du ulike strategier og tips som er viktige å huske på når du skal kjøpe.

1) Klargjør en strategi og sett deg et tydelig mål: Ønsker du å spekulere i prisbevegelser eller er det en investering tror vil vokse på sikt? Hold deg til din strategi. Det er da større sjanser for å lykkes.

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

2) Ikke bruk mer enn du har råd til å tape: Bitcoin er svært risikabelt. Aldri tro at tidligere avkastning er garantier for fremtiden.

3) Hold deg oppdatert og lær deg markedet: Er du innforstått med hva kryptovaluta er og hvordan det fungerer, samt om du holder deg oppdatert, bedre du muligheten for å lykkes. 

Er Bitcoin en god investering? 

På grunn av Bitcoins ekstreme vekst er det lite vits å argumentere mot at det har vært en god investering de siste årene. Samtidig gjør de kraftige svingningene det lite stabilt, som igjen indikerer store muligheter for å tape penger. Risikoen er med andre ord høy.

Med det sagt er Bitcoin likevel vurdert som spennende. Det har en en teknologi som potensielt kan blir svært viktig for fremtiden, og siden det ofte korrelerer negativt med resten av finansmarkedet er det flere som vurderer det som sikring mot inflasjon.

Bare husk at selv om en investering er potensielt spennende, involverer det høy risiko. Vurder derfor om det er en risiko du er villig, og ikke minst har råd til å ta. 

Investere i Bitcoin hos eToro

Fordeler og ulemper ved å kjøpe Bitcoin

·        Bitcoin vurderes av flere som fremtidens betalingsmiddel.

·        Ekspertene tror på ny topp i overskuelig fremtid på grunn av høy inflasjonsfrykt.

·        Bitcoin kan vise til en stigende trend de siste årene, tross for høy volatilitet.

·        Høy volatilitet muliggjør avkastning på kortere sikt, men innebærer også høy risiko. 

Oppsummering – Hvordan kjøpe Bitcoin?

Vurderer du å kjøpe Bitcoin, trenger du bare å;

1) Finne en handelsplattform

2) Opprette konto og gjøre et innskudd

3) Kjøp Bitcoin

Verdens største krypto har etter alle solemerker en meget spennende fremtid og er av stadig flere vurdert som viktig for verdens digitale utvikling. Bare husk at det er høy risiko involvert. Vurder derfor egen risikotoleranse før du tar en investeringsbeslutning.

Investere i Bitcoin hos eToro

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kjøpe Bitcoin? 

For å kjøpe Bitcoin må du først finne en handelsplattform og opprette konto. Deretter gjør du et innskudd, før du så kan begynne handelen. 

Hvor kjøpe Bitcoin? 

Du kan kjøpe Bitcoin hos for eksempel eToro. 

Burde jeg kjøpe Bitcoin 2022? 

Det kommer an på din risikotoleranse. Bitcoin er et spennende objekt med et gigantisk profittpotensial, men som involverer høy risiko. 

Er Bitcoin en trygg investering? 

Bitcoin er verdens største og mest populære kryptovaluta, og som sådan en trygg investering, men alle investeringer, særlig kryptoinvestering, involverer høy risiko. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.