Nord universitet i Bodø får næringslivsmentorer

nfk

– Jeg er glad for å kunne bidra til en sterkere kobling mellom næringslivet og universitetet gjennom bidraget til næringslivsmentorer på Nord Universitet, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Ordningen vil mulliggjøre at ansatte fra bedrifter i Nordland blir frikjøpt til å jobbe innenfor fagområdet sitt ved et av universitetets fakulteter. Oppgavene vil variere ut fra mentorens kompetanse, og hvilke behov bedriftene og fakultetene har. 

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– I prosjektet skal det rekrutteres opptil ti næringslivsmentorer fra bedrifter innenfor de eksportrettede næringene sjømat, reiseliv- og opplevelser, samt industri og fornybar energi sier Linda Helen Haukland, fylkesråd for plan og næring, som har bevilget 300.000 kroner til prosjektet.

Forskningsrådet har evaluert UiTs lignende mentorordning og mener det er en god måte å koble næringsliv og akademia tettere sammen.

– Nå innfører vi ordningen ved Nord Universitet og tror dette skal styrke samarbeidet mellom akademia og næringene våre i Nordland, sier Haukland.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Gjennom denne mentorordningen kan vi svare på flere av utfordringene næringslivet i Nordland har. Vi vil få et økt samarbeid mellom fagmiljø og næringsliv, bidra til å sette fokus på næringslivets behov i studieprogrammer og øke rekrutteringen til bedriftene i fylket.

Samtlige fakultet ved universitetet skal samarbeide om ordningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.