Nå spiser vi flere klementiner enn appelsiner i påsken!

bama

Klar, ferdig, skrell: 35 millioner påskeklementiner og påskeappelsiner. Over halvparten av disse er påskeklementiner.

Selv om appelsin holder stand som nordmenns favorittsitrus, har den fått konkurranse. Også i påsken. 

– Likevel ser det ikke ut til at den økte interessen for klementiner påvirker salget av påskeappelsinen negativt. Vi spiser bare enda mer sitrus nå enn før, sierHanne Linnert, kommunikasjonssjef i BAMA. 

I løpet av påskedagene mener BAMA at vi kommer til å spise 16 millioner appelsiner og 19 millioner klementiner. Det er omlag 4900 tonn appelsiner og klementiner. Legges alle fruktene tett etter hverandre i en rekke, strekker denne seg fra Oslo til Kirkenes.

Les også:  Nye kjøkken-trender hos Designa i Bodø

Det å spise påskeappelsin har lange røtter i Norge. Appelsiner har blitt importert til landet i over 100 år. 

– Før var det få appelsintyper å få tak i, og varen ble sesongbetont. Tilgangen til de søte og saftige appelsinene var best i vintermånedene frem til påske, og slik ble appelsinen en påskefrukt, sier Linnert. 

Men hva med den nye påskeklementin-trenden?  

– Den kommer nok av at vi har fått flere smakfulle klementinsorter som vi selger hele året. For ti år siden var det faktisk ikke klementiner i butikkene rundt påsketider, og da er det vanskelig å lage noen tradisjon ut av det. Nå er situasjonen snudd. 

Les også:  Refleks redder hundeliv

Og mens nordmenn kaster i seg årets påskeappelsiner- og klementiner, kan de nyte en spesielt god smak. På grunn av gode vekstforhold er årets påskefrukt ekstra søte og saftige. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.