Støtteordning for store publikumsåpne arrangementer

Iselin Nybø

Den midlertidige støtteordningen for store publikumsåpne arrangementer er nå godkjent av ESA, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.

– Vi er veldig glade for at denne ordningen nå er på plass, da vi vet at likviditet er en stor utfordring i bransjen. Vi har per nå bevilget 350 millioner kroner til ordningen. Dersom det skulle vise seg at bevilgningen ikke dekker behovet, vil vi vurdere omfanget av bevilgningen på nytt, sier næringsminister Iselin Nybø.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Ordningen vil gjelde publikumsåpne arrangementer som skulle vært arrangert mellom 5. mars og 31. desember 2020 med et ventet besøkstall på minst 350 personer og som er av regional eller nasjonal verdi.

  – Med denne ordningen får matfestivalene og landbruksmessene mulighet til å få dekt deler av sine tap. Det gjelder også festivaler som i år har blitt gjennomført i redusert format, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

Støttebeløpet settes til maksimalt 60 pst. av faktisk underskudd som følge av det avlyste arrangementet. Støtten utbetales som et tilskudd, der 20 pst. av tilskuddet er betinget av at det avholdes tilsvarende arrangement i fremtiden.

Søknadsfrist til Innovasjon Norge er 1. februar 2021.

Mer informasjon om prosessen og søknadsskjema vil ligge på Innovasjon Norges nettsider på nyåret.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.