Nordlendinger har fylt denne koppen 18 millioner ganger

circle k amara

Siden den ble lansert i 2003 har «Koppen» til Circle K Norge blitt brukt anslagsvis 17,7 millioner ganger i Nordland. 

Hvert år siden 2003 har Koppen-kundene til Circle K Norge og forløperen Statoil fylt ubegrenset med kaffe og andre varme drikker ved alle selskapets stasjoner i Norge. I anledning 20-årsjubileet har Jeanette Amara, som er kategorileder for mat og kaffe, funnet fram kalkulator og regneark.

– Nasjonalt har Koppen blitt brukt på våre stasjoner om lag 350 millioner ganger siden lanseringen i 2003. Det sier noe om hvor vellykket dette tilbudet har utviklet seg til å bli, forteller hun.

Kaffeelskere i Nordland har fylt Koppen 17,7 millioner ganger i løpet av 20 år, ifølge Amaras beregning.

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

Årlig kverner Circle K-stasjoner i Nordland om lag 17 tonn med kaffebønner. I tillegg kommer kakao, te og annen varm drikke.

– Koppen har blitt vårt mest berømte produkt. Hver morgen når jeg går nedover gata på vei til jobb, ser jeg Koppen gjennom vinduet i nesten annenhver bil. Hvert år fylles den rundt 23 millioner ganger på landsbasis. Mange kunder fyller så ofte at de finansierer Koppen i løpet av januar, og dermed drikker på vår regning resten av året, sier Amara.

Les også:  A-krimsenteret i Nordland: Utenlandske arbeidstakere utnyttes

Nå har Circle K lansert «Koppen 2023». Den kommer i to størrelser, standard og premium, og i en rekke farger. Men – kundene kan også gjenbruke sine gamle kopper, dersom de foretrekker det.

– Dette er rimeligere for kunden og enda bedre for miljøet. Enkelte kunder samler på koppene våre, og vil gjerne ha den nye modellen hvert år. Det er selvsagt lov, samtidig som vi belønner gjenbruk gjennom en lavere pris, sier Amara.

Hun forteller at Koppen er en populær julegave, og at de fleste stasjonene merker en sterk pågang særlig de siste dagene før julaften. Mange bedrifter gir dessuten bort Koppen i firmagave.

Les også:  Investeringsviljen i nord svekkes

– Særlig populært er det da med graverte kopper og kopper med firmalogo. Disse gis bort til både ansatte og samarbeidspartnere, sier Amara. 

Circle K Norge tilbyr også en egen «dugnadskopp» som foreninger og idrettslag kan selge for å generere inntekter til seg selv.

10 på kaffetoppen i Nordland:

1. Circle K Evenes

2. Circle K Fauske

3. Circle K Olav V’s gate

4. Circle K Mo i Rana

5. Circle K E6 Narvik

6. Circle K Hunstad

7. Circle K Svolvær

8. Circle K Sortland

9. Circle K Mosjøen

10. Circle K Leknes

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.