Aktiv mot kreft-stafetten 2023: Nord-Norge la ned utrolige 1500 kilometer for kreftsaken

Pressenytt

De siste 10 dagene har Aktiv mot kreft-stafetten dundret gjennom Nord-Norge, fra Alta i nord til Mosjøen i sør. Alle forhåndsuttalte mål ble grundig knust.

Det var knyttet stor spenning til om de åtte stoppestedene i nord skulle klare å tråkke og løpe til sammen 1136 kilometer, som var målsetningen for landsdelen.

– Dette klarte Nord-Norge med glans. Fantastiske folk i Alta, Tromsø, Svolvær, Narvik, Bodø, Mo i Rana, Korgen og Mosjøen har tilbakelagt hele 1499,5 kilometer for kreftsaken. Dere har stål i beina og gull i hjertet, sier markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

Den landsdekkende Aktiv mot kreft-stafetten skal både få folk i aktivitet og samle inn penger til treningssentre for kreftpasienter. Startskuddet gikk i Alta 19. august, og siste nordnorske etappe ble fullført i Mosjøen tirsdag denne uken. I alt besøker stafetten 30 steder rundt omkring i Norge, og avsluttes i Lillesand i Agder 25. september.

Les også:  Starter strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes

Løpingen og syklingen skjer på spinningsykler og tredemøller som fraktes fra sted til sted i en spesialtilpasset tilhenger. Målet er at hver etappe i snitt skal tilbakelegge 142 kilometer, slik at den sammenlagte distansen tilsvarer avstanden mellom Alta i nord og Lillesand i sør.

– Takket være Nord-Norge kan vi nå ta med oss et imponerende snitt på 187 kilometer videre sørover, sier Kraft-Johanssen.

Les også:  Borgelig flertall i Fylkestinget i Nordland - Nytt parti valgt inn

Han legger til at svolværingene løp og syklet lengst av alle, hele 367 kilometer, tett etterfulgt av tromsøværingene.

– Mange steder gikk folk mann av huse for å være med, og både unge og gamle, privatpersoner, idrettslag, festivaler og bedrifter stilte opp i strålende nordnorsk sommervær. Et par steder var vi litt uheldige med stengte veier og andre ting, men jevnt over har dette vært et fantastisk arrangement, sier Johan Kraft-Johanssen.

Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, håper arrangementet inspirerer folk til å være mer aktive.

Les også:  Tilbakela 800 mil: Samlet inn en halv million

Alle pengene som samles inn i løpet av stafetten, går uavkortet til stiftelsens arbeid. Aktiv mot kreft har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Aanesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.