Kristian Blummenfelt kåret til «Breakout star 2017» i triathlon

triathlon

ITU kårer årlig de beste WTS-prestasjonene på svømming, sykkel og løp, samt årets nykommer og breakout star. ITU er det internasjonale styringsorganet for triatlon, akvatlon og duatlon. Deres verdensserie, WTS, er verdens gjeveste konkurranse i triatlonsammenheng, på kortere distanser. Norges Triatlonforbund er medlem i ITU.

Som begrunnelse for breakout-star utvelgelsen, fremheves Blummenfelts (til høyre i bildet) løpsprestasjoner spesielt. ITU nevner Blummenfelts vanvittige gjenopphenting på oppløpet i Yokohama WTS som gjorde at han lirket til seg en tredjeplass. ITU nevner også Rotterdam WTS, hvor Blummenfelt satte inn et rykk som delte opp ledergruppa noen kilometer før mål, og med det sikret seg andreplassen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Vi trodde det var en mulighet for at Kristian ville bli utvalgt i en av kategoriene i år. Med solide prestasjoner spesielt på sykkel og løp har han gjort seg bemerket i flere konkurranser. Han blir å regne med som vinnerkandidat i WTS-løpene neste sesong, spår sportssjef i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten.

Kristian Blummenfelt selv er naturligvis henrykt over utmerkelsen fra ITU.

– Det kommer til å bli et veldig spennende år. Målet er helt klart å vinne WTS sammenlagt, og for øvrig fortsette progresjonen vi har hatt de siste årene. Frem til nå så har jeg egentlig gått litt under radaren i forkant av hvert løp. Det har som regel vært flere utøvere som har vært større favoritter enn meg i alle løpene jeg har kjørt. Med resultatene i siste halvdel av verdensserien pluss seirene i Super League Triathlon Jersey og Ironman 70.3 Bahrain, så stiller jeg til start i Abu Dhabi (verdensseriens første konkurranse i 2018) som kanskje den største favoritten, sier Kristian Blummenfelt.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Kristian Blummenfelt (f. 1994) er en triatlonutøver fra Bergen med en rekke gode plasseringer de siste årene. I løpet av fjorårssesongen tok han tre andreplasser og en tredjeplass i verdensserien (WTS). Også i de andre verdensserieløpene han fullførte i 2017, endte han opp med topp-10 plasseringer. Dermed tok han også bronse i verdensmesterskapet (totalplassering i verdensserien) for 2017.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.