Advarsel: Tyver stjeler flere sykler om vinteren

if forsikring

Sykkeltyvene har oppdaget helårssyklistene. Elsykler frister uærlige sjeler i kulda. I hele fjor ble det meldt inn 10 400 sykkeltyverier til forsikringsselskapene, viser nye tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Året før var det til sammenligning 10 022 sykkeltyverier.

I 2018 utbetalte selskapene til sammen 82 millioner kroner i tyverierstatning til uheldige eiere, en økning på hele 16,2 prosent fra året før.

Forsikringsselskapet If peker på at norske sykler blir mer og mer kostbare, og at dette synes godt i tyveristatistikken. Samtidig har det skjedd endringer i beløpsgrensene på erstatning.

Les også:  Dekkskift - Høysesong for dekk på ville veier

– Sykkeltyvene kaster seg nå over sykler også på vinteren, mens tyverier tidligere hovedsakelig skjedde i de varme månedene. Juni og august er de månedene hvor det er flest sykkeltyverier, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Årsaken til at det litt flere sykkeltyverier på vinteren nå enn før, er nok at flere og flere bruker sykkelen også når det er kaldt. Tilgangen på sykler å stjele har dermed økt for tyvene, sier han. 

Les også:  Ett skritt nærmere ny tunnel til Nordkapp

Forsikringsselskapet If har denne vinteren fått inn melding om flere stjålne elsykler.

– Det er tydelig at elsykkel enkelte steder har blitt populært å bruke til og fra jobb eller skole hele året, og at tyvene har fått med seg dette, sier Clementz.

Han anbefaler å bruke en – eller to – solide sykkellåser som ankres fast i noe som ikke kan flyttes.

Les også:  Erna Solberg og Angela Merkel åpner NordLink

– Tenk også over hvor du setter fra deg sykkelen. Hvis det er mange folk som passerer hele tiden, stresser det som oftest tyven. Tar du med deg sete eller andre deler, gjør du dessuten sykkelen din mindre attraktiv, sier Clementz.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.