Forsvarets forskningsinstitutt: «Look to Norway»

forsvarets forskningsinstitutt

Små høyteknologiske nasjoner som Norge kan bidra til at USA og dets allierte beholder sitt teknologiske fortrinn.

Det hevder en kronikk publisert på det amerikanske nettstedet National Review i desember. Kronikken er skrevet av FFIs egen Frank Brundtland Steder, i samarbeid Leo Blanken og Stephen Rodriguez.

— Dette er et lite stykke norgesreklame rettet mot amerikanske beslutningstagere, sier Steder.

Initiativet følger opp konklusjonene i «National Defense Strategy» fra 2018. Der erkjennes det at USA er avhengig av å støtte seg på kompetanse og kapasitet hos allierte og partnere for å nå sine ambisjoner.

– National Review leses i hovedsak av amerikanske beslutningstagere og er regnet som et konservativt nettsted. I disse tider tror jeg det er viktig å nå denne gruppen med et budskap om internasjonalt samarbeid, sier Steder.

Kronikken er et resultat av FFIs samarbeid med Naval Postgraduate School (NPS). Medforfatter Leo Blanken er professor ved NPS og tilknyttet tenketanken The Atlantic Council. Stephen Rodriguez er forsvarspolitisk rådgiver, har grunnlagt One Defence og er «visiting professor» ved Naval Postgraduate School.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.