Fremskrittspartiet får flertall for en mer effektiv havbruksforvaltning

laks

Havbruksforvaltningen har økt byråkratiet kraftig og sjømatprodusentene må forholde seg til hele syv forskjellige instanser, hvorav fylkeskommunen er en av «verstingene» ifølge bransjen selv.

– Vi må legge til rette for at effektiviteten i havbruksforvaltningen blir bedre, dette for å gi forutsigbarhet til bransjen og at de skal kunne bruke tiden på verdiskaping fremfor unødvendig byråkrati, sier Sivert Bjørnstad næringspolitisk talsperson i FrP.

Les også:  LESERINNLEGG: Trygg skolevei med FrP

– Dette er også en av mange grunner til at vi ønsker å legge ned fylkeskommunen, bransjen selv er frustrert over vanskelighetene fylkeskommunen skaper, hvorfor skal de blande seg inn i havbruksforvaltningen? Vi håper vi med dette forslaget vil fjerne noen av hindrene som gjør det vanskelig og byråkratisk, poengterer han.

Lakseoppdrett er nå landets nest største eksportnæring, og i 2020 var eksportverdien av norsk sjømat på 105,7 mrd. kroner. Fremskrittspartiet mener det er viktig å fjerne hindre som hemmer effektivitet.

Les også:  Ny forskning: Fiskeavskjær kan bedre mental helse

– Vi hører historier fra bransjen om at de kan bruke flere år på å få innvilget søknad om å flytte fórflåte fra et sted til annet, selv om det ikke har noen innvirkning på miljø eller er forskjell fra tidligere. Vi må føre en politikk som gjør det enklere for havbruket, ikke vanskeligere, avslutter Bjørnstad

Vedtaket kommer på bakgrunn av vårt representantforslag 185 S (2020-2021) om å sikre en mer helhetlig havbruksforvaltning

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.