Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

Fellesforbundet

Solid lønnsøkning og en storstilt etter- og videreutdanningsreform er resultater i lønnsoppgjøret. – Dette er en stor seier, sier Jørn Eggum.

Forbundsleder Jørn Eggum er fornøyd med resultatet fra meklingen i årets lønnsoppgjør. Partene har blitt enige om lønnstillegg som gir en en total ramme på 5,2 prosent lønnsøkning.

– Vi har avtalt et høyt sentralt tillegg, et ekstra tillegg for de med lav inntekt og en særlig økning til våre folk som jobber offshore. Dette blir et lønnsoppgjør som merkes i lommeboka til våre medlemmer, sier Eggum.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Med anslått prisvekst på 4,1 prosent innebærer dette resultatet en klar forbedring av kjøpekraften.

Oppgjøret mellom Fellesforbundet og Norsk Industri kalles frontfaget, og dette resultatet vil legge en ramme for hele lønnsoppgjøret.

– Jeg er stolt over at vi nå leverer et resultat som vil bidra til å løfte arbeidsfolk i Norge, etter tre år med reallønnsnedgang. Dette er også et rettferdig lønnsoppgjør, hvor lavtlønte løftes og vi sørger for mindre forskjeller, sier Jørn Eggum.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Et av Fellesforbundets hovedkrav i oppgjøret er en etter- og videreutdanningsreform for fagarbeidere. Det har partene blitt enige om, og regjeringen vil bidra aktivt for å få på plass en slik reform.

Målet er å sikre kompetanse til omstilling, det grønne skiftet, teknologiutvikling og konkurransekraft. Eggum kaller reformen historisk. 

– Dette var Yngve Hågensens store prosjekt i 1998. Nå er vi i ferd med å realisere dette. Fagarbeidere skal få rett til fri med lønn for å utdanne seg, og det skal lages relevante og gode utdanningstilbud, sier han og legger til:

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Nå bygger vi fremtidens Norge, og jeg er svært stolt over at Norsk Industri og regjeringen står sammen med oss om dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.