Profesjonelle tradere handler gamingaksjer for milliarder

fond valuta

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private profesjonelle kundene. De såkalte «daytraderne». Feburar har vært preget av stor volatilitet i energisektoren, bitcoin og grønne aksjer som har skapt store mulligheter for tradere. 

Aktive profesjonelle kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte finansielle instrumenter for 12,6 milliarder kroner i mars. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 1350 handler per dag for de norske kundene. 

Av den totale handelen på 12,6 milliarder sto aksjer for 7 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på 5,6 milliarder kroner. 

Den mest handlede aksjen var Evolution Gaming Group AB som ble omsatt for over 2,7 milliarder kroner i løpet av mars måned. Man ser også en sterk trend i både Nel og Equinor, som har blitt handlet for henholdsvis 835 og 389 millioner kroner. 

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

– Evolution Gaming Group AB har vært et eventyr å eie de siste årene. Til tross for at gaming og casino sektoren internasjonalt har opplevd litt motbør i 2021, har Evolution Gaming Group gått motstrøms og er opp over 50 prosent så langt i år. Selskapet har over tid opplevd en sterk vekst både organisk, men også via oppkjøp og fusjoner. Med et snittvolum på rundt en milliard svenske kroner om dagen, muliggjør dette store handler i løpet av en dag. Dette er perfekt for tradere, sier Mads Johannesen i Nordnet.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

– Etter en liten korreksjon har traderfavoritten Nel våknet til siste uken i mars. Til tross for å vise til sitt første overskudd noen sinne i fjerdekvartal, har selskapet falt over 20 prosent så langt i år, fortsetter Mads.

Selv om vekstaksjer har opplevd motbør de siste månedene, har sykliske aksjer reist seg som fugl fønix. Store tunge olje og energiselskaper har vist vei i starten av 2021. Olje, aluminium og diverse fraktrater er opp kraftig som en konsekvens av økt tro på økonomisk vekst.

Dette har ført til at blant annet Oslo Børs har vært en av de bedre børsene i første kvartal 2021. Store selskaper som DNB, Equinor og Hydro er opp i området 7-30 prosent hittil i år som har underbygget Oslo Børs indeks sterke performance. Samtidig har store svenske aksjer steget kraftig i førstekvartal. Denne store interessen ser vi også at traderne har forbarmet seg over i løpet av mars måned. 

Les også:  Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring

– I takt med økt optimisme for global vekst etter covid-19 har Norsk Hydro vist seg å være en vinner. Selskapet er i løpet av 2021 opp over 30 prosent, dette har også traderne fått med seg og utnyttet, avslutter Mads Johannesen i Nordnet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.