Over 4 millioner til landbruket i Nordland

nfk

Nå deles en pott på 4,1 millioner kroner ut for å styrke grunnlaget for verdiskaping og næringsutvikling med basis i landbrukets ressurser og fremme rekruttering og ny kunnskap i landbruket i Nordland.

Midlene kommer fra to tilskuddsordninger; «Regionale midler til rekruttering- og kompetanse» og «Regionale tilretteleggingstiltak”

– Tilskuddsordningene skal bidra til et bærekraftig og nyskapende landbruk i Nordland. Målet er å styrke verdiskapningen i landbruket gjennom å bidra til økt matproduksjon og modernisering av det tradisjonelle landbruket. Utvikling av andre landbruksrelaterte næringer som eksempelvis gårdsturisme er også sentralt i denne sammenheng, sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Til sammen 27 prosjekter har fått støtte i denne omgang. Alle prosjektene er av forskjellig størrelse – men har som felles mål at de skal styrke utviklingen av landbruket.

Ett av prosjektene som støttes er «Unge bønder og eierskifte i landbruket». Det er Nordland Bondelag som vil stå for gjennomføringen av prosjektet, der hensikten er å sikre en bærekraftig utvikling og rekruttering i landbruksnæringen. Midlene skal brukes til å videreføre og utvikle Nordland Bondelags sine kurs for unge bønder.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Det kreves stadig mer kompetanse for å håndtere de mange utfordringene landbrukssektoren står overfor, spesielt i arktiske områder hvor forholdene avviker betydelig fra de nasjonale forholdene, sier Hanne Sofie Juntunen Jenssen leder for Nordland bondelag. – Dette kurset er viktig for sikre at ny generasjon bønder er godt rustet til å ta over stafettpinnen, fortsetter Jenssen.  

Fylkeskommunens engasjement for landbruksnæringen er ett skritt i å styrke den lokale landbruksproduksjonen og opprettholde kulturelle tradisjoner knyttet til landbruk i Nordland.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Fylkesråd for næring, Bjørn Larsen, beskriver initiativet som en del av fylkeskommunens større strategi for å opprettholde matproduksjon og matsikkerhet i regionen, samt fremme økonomisk vekst i Nordland.  

– Det er viktig for fylkeskommunen at vi bidrar til at gårdbrukerne satser videre og at vi beholder melk- og kjøttproduksjonen på det nivået vi har i dag, og helst øker. Vi er gode på det vi produserer, og omfanget betyr også mye i nasjonal sammenheng, avslutter fylkesråd Bjørn Larsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.