kulturminnefondet

LESERINNLEGG: Frivillige redder kulturmiljø

Mennesker landet rundt samler seg for å ta vare på omgivelsene, atmosfæren og den viktige arven kulturminner gir. Siden 2003 har det blitt bruktover 1,5 millioner dugnadstimer brukt til å berge kulturminner... Les mer »
aspmyra

Inviterte frivillige i Glimt til cupfinalen

Mange av de frivillige i FK Bodø/Glimt fikk seg en positiv overraskelse fra Norsk Tipping, melder Glimt.no. Norsk Tipping og Bodø/Glimt går sammen om å gi de inviterte frivillige en ekstra belønning... Les mer »
Nord universitet

Krigen i Europa er en vekker: Norge må intensivere beredskapen i Nord-Norge

– Det er viktig å styrke beredskapen i nordområdene. Det er synd det må en krig til for å øke oppmerksomheten rundt dette, sier Tormod Heier, oberstløytnant i Hæren og professor ved... Les mer »
frivillig

Strømstøtten til frivilligheten må forlenges

Olje- og energiminister Terje Aasland sier regjeringen skal forlenge strømstøtten til private husholdninger. Frivillighet Norge forventer det samme for frivillige organisasjoner. – Høye strømutgifter gjør de frivillige organisasjonene fortsatt har behov for... Les mer »
Norsk Fjernvarme

– Energistøtten til frivilligheten bør sette ny standard

Stortingsflertallet instruerer regjeringen til å likestille strøm og fjernvarme i strømstøtteordningen for idrett og frivillige organisasjoner. – Dette bør sette en standard for fremtidige kompensasjonsordninger for høye energikostnader, mener Norsk Fjernvarme. En... Les mer »
frivillig.no

– Folk må kunne gjøre noe annet på fritida enn å drikke og shoppe

Snart presenterer regjeringa nye smitteverntiltak. Det er forventet større lettelser i restriksjonene. Disse må komme frivilligheten til gode, mener Frivillighet Norge. – Frivilligheten har vært svært dyktige til å følge råd og... Les mer »
frivillighet Norge

Populært nyttårsforsett med mening: Dobbelt så mange melder seg frivillig i januar

De første ukene i januar er det minst dobbelt så mange som melder seg som frivillig til en organisasjon enn ellers i året. Dette viser statistikk fra rekrutteringssiden Frivillig.no over de siste... Les mer »
pynt lys dekor

En julegave med mening til organisasjoner i Nordland

Nordland fylkeskommune bevilger 25 000 kroner til fire organisasjoner som jobber med å gi trygghet til de som behøver det mest. – Sett av fem minutter til å gi trygghet og tilhørighet til... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Arbeiderpartiet farer med usannheter

Arbeiderpartiet har i flere aviser et angrep på meg og FrPs frivillighetspolitikk. Angrepet inneholder flere usannheter og drøye påstander. Av Silje Hjemdal, kulturpolitisk talsperson Frp FrP har i mange år kjempet for at... Les mer »
Sex og Politikk

Frivillighetens år 2022: All sex skal være frivillig

Frivilligheten er en sterk drivkraft i det norske samfunnet, og innenfor foreningen Sex og Politikk sitt fagområde – seksuelle rettigheter – har ordet «frivillig» en ekstra sterk, spesiell og viktig rolle. Dagen... Les mer »