bodø 17 mai

Lag og foreninger i Bodø må melde seg på borgertoget 17. mai

17. mai komiteen ber de lag og foreninger som ønsker å delta på nasjonaldagen om å melde inn til sekretariatet innen 14. april, opplyser Bodø kommune. Lag og foreninger må melde om... Les mer »
kulturminnefondet

49 fikk statsstøtte til å berge kulturminner i Nordland

I 2022 fikk 49 søkere statsstøtte til å berge kulturminnet sitt i Nordland. Mange grep gjort av private eiere, lag og organisasjoner har berget kulturminner i Nordland.    Kulturminnefondet har gitt til sammen inntil... Les mer »
strøm

Strømstøtte for lag og foreninger i Gildeskål

Lotteri – og stiftelsestilsynet har åpnet ny søknadsrunde, søknadsfristen er satt til 15. februar kl. 13.00, opplyser Gildeskål kommune. Perioden det kan søkes om strømstøtte for er oktober, november og desember 2022.... Les mer »
frivillighet moms

Seier for frivilligheten: Full momskompensasjon i 2022

Regjeringen øker potten for momskompensasjon til frivillige organisasjoner med 132 millioner kroner for 2022. Det gir full momskompensasjon for 2022. – Mange folk sliter nå, og frivilligheten er der for folk. Derfor... Les mer »
Frivillighet Norge

Frivillighet Norge: Forventer statsbudsjett uten kutt

Om regjeringen ikke fullfinansierer momskompensasjonen og kutter til frivilligheten, er det et løftebrudd til frivilligheten i en krevende periode, mener Frivillighet Norge. – I hele 2022 har vi feiret frivillighetens år. Vi... Les mer »
intervju

Saltdal kommune inviterer til Frivillighetskonferansen

Det er Saltdal Kommune som er vertskommune for Frivillighetskonferansen 2022, konferansen arrangeres lørdag 15. oktober. Konferansen arrangeres av Nordland fylkeskommune, Saltdal frivilligsentral, Salttdal kommune og Frivillighetens år 2022. Les mer »
salt

Ønsker flere fartøy til miljødugnad

Miljødugnaden Fishing for Litter har gjort fiskerne mer bevisste på å forebygge forsøpling. Ordningen har fått 2,3 millioner til drift i 2022. Nå ønsker de seg flere fartøy med på dugnadens sluttfase.... Les mer »
natur skog elv

Flest ryddeaksjoner i Nordland: Frivillige rydder næringslivets søppel

Den ferske Rydderapporten for 2021 viser at næringsvirksomhet er den største kilden til forsøpling i Norge. Rundt halvparten av all søppel registrert i Norge i fjor stammer fra kilder knyttet til næring,... Les mer »
kulturminnefondet

LESERINNLEGG: Frivillige redder kulturmiljø

Mennesker landet rundt samler seg for å ta vare på omgivelsene, atmosfæren og den viktige arven kulturminner gir. Siden 2003 har det blitt bruktover 1,5 millioner dugnadstimer brukt til å berge kulturminner... Les mer »
aspmyra

Inviterte frivillige i Glimt til cupfinalen

Mange av de frivillige i FK Bodø/Glimt fikk seg en positiv overraskelse fra Norsk Tipping, melder Glimt.no. Norsk Tipping og Bodø/Glimt går sammen om å gi de inviterte frivillige en ekstra belønning... Les mer »