frivillighet moms

Full seier for frivilligheten: Ny regjering fjerner skatt på dugnad!

Onsdag ble plattformen for den påtroppende regjeringen lagt frem. Nyheten ble presentert under forhandlingene, og nå er det helt klart at frivilligheten har fått fullt gjennomslag for sitt krav om full og... Les mer »
frivillighet moms

Vet ikke hva partiene mener om frivillighet

Lite er mer populært i Norge enn frivillighet. Likevel klarer ikke partiene å utnytte det i valgkampen, opplyser Frivillighet Norge. Det årlige Frivillighetsbarometeret kartlegger holdninger til frivillighet i befolkningen. I år var... Les mer »
nordland sp

LESERINNLEGG: Trenger Norge pårørende?

Familieomsorgen blir gjerne omtalt som den usynlige omsorgen, som knapt registreres i saksbehandling, statistikker, nasjonalregnskap eller offentlige utredninger, til tross for at den har en årsverksinnsats på størrelse med den offentlige omsorgstjenesten.... Les mer »
Frivillighet Norge

71 prosent mener det må bli enklere å finne fritidsaktiviteter

Nye tall fra årets frivillighetsbarometer viser at 71 prosent mener det burde bli enklere å få oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. Særlig er det kvinner, de under 30, lavinntektsfamilier og... Les mer »
sommer telt

Tilskudd for frivillighet og idrett som følge av covid-19 i Beiarn

Beiarn kommune melder at frivillige organisasjoner og idrettslag med planer om å sette i gang med enaktiviteter eller arrangement som tidligere ble avlyst og grunnet covid-19 kan søke om tilskudd. Ordningen gjelder... Les mer »
Norges Bygdekvinnelag

Nei til skatt på frivillighet

Norges Bygdekvinnelag vil ikke ha skatt på frivillighet. – Det oppleves feil at dugnad for å holde hjula i gang i frivillige organisasjoner skattlegges, sier bygdekvinnene. Norges Bygdekvinnelag jobber for at momskompensasjonsordningen... Les mer »
Frivillighet Norge

Frivillighet Norge om gjenåpningsplanen: – Ikke tydelig nok

Statsminister Erna Solberg la nylig fram en plan for gjenåpning av Norge etter koronapandemien. Den er ikke tydelig nok for frivilligheten. rna Solberg sier det skal legges fram en plan for gjenåpning... Les mer »
frivillighet moms

Regjeringen gir ikke frivilligheten full momskompensasjon

I sitt forslag til statsbudsjett for 2021 foreslår regjeringen å øke momskompensasjonen til 1,8 milliarder kroner. Dette er i tråd med hva de lovet i Frivillighetsmeldingen, men forslaget vil ikke gi frivillige organisasjoner... Les mer »
eu

Ber Europakommisjonen iverata Europas frivillige organisasjoner

Sammen med 17 andre nasjonale plattformer i Europa, har Frivillighet Norge bedt Europakommisjonen om å sikre frivillige organisasjoners sentrale rolle i håndteringen av og gjenoppbyggingen etter koronakrisen. Brevet ble sendt Europakommisjonens president... Les mer »
norsk natur

Lanserer egne koronavettregler for friluftslivet

Myndighetene har sammen med friluftslivsorganisasjonene laget en liste med råd om hvordan man bedriver friluftsliv i korona-tiden. Mens det meste av tilbud er stengt, er naturen i Norge åpen døgnet rundt. Det... Les mer »