Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

volleyball

Fra januar til april i år ble 280 millioner kroner generert til lag og foreninger over hele landet gjennom Grasrotandelen.

Gjennom Grasrotandelen kan manr være med og bestemme hva deler av Norsk Tipping-overskuddet skal gå til. Som grasrotgivere kan de nemlig gi inntil sju prosent av spillinnsatsen sin til et lag eller en forening som betyr noe for dem, uten at det koster noe utover det de spiller for.

Over 1,1 millioner er grasrotgivere, og fra januar til og med april i år har de generert 280 millioner kroner til lag og foreninger over hele landet. Det er 27 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor. 

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

I snitt har hver giver bidratt med 250 kroner. Grasrotandelen ble lansert i 2009 og feirer 15 år i år. I løpet av disse årene har over 7 milliarder kroner gått til lag og foreninger over hele landet. Grasrotmidlene blir utbetalt tre ganger i året – i starten av januar, mai og september.

Selv om 1,1 millioner Norsk Tipping-kunder har valgt sin grasrotmottaker, er det fortsatt over 1 million kunder som ikke er grasrotgivere.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Tre ganger i året venter lag og foreninger på kjærkomne midler generert gjennom Grasrotandelen. Midlene påvirker idrettshverdagen til utrolig mange mennesker, og norsk fotball er blant dem som har stor glede av Grasrotandelen, sier Thomas Johansen, rådgiver for spons og fotball hos oss i Norsk Tipping.

Han fortsetter:

– Mange av mottakerne er fotballklubber eller idrettslag med fotball som sin hovedaktivitet. Der finner vi spillere i alle aldre som deltar i både topp og bredde. Fotball er idrett nummer én i Norge, og Grasrotandelen er med på å skape gode arenaer for aktivitet.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Det finnes over 30 000 grasrotmottakere å velge mellom. Lokale korps, idrettslag, humanitære foreninger, bilklubber og kor er bare en liten del av mangfoldet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.