Frivilig innsats er tilbake til før pandemien

frivillig.no

-Nå ser vi at den store mobiliseringen for å rekruttere flere frivillige har gitt resultater, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Mange organisasjoner mistet frivillige hoder og hender under pandemien, og det har vært vanskelig å rekruttere nye etter frafallet. Flere har stilt spørsmål om nedgangen ville være varig. Siste måling fra Frivillighet Norge peker mot en svært positiv trend. 

Les også:  60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

 Den årlige undersøkelsen Frivillighetsbarometeret viser at hele 62% har gjort en frivillig innsats det siste året. I samme undersøkelse fra 2019 var svarprosenten på 63% og dermed er den frivillige innsatsen i samfunnet tilbake på samme nivå som før pandemien. 

-Å gjøre frivillig innsats er bra både for den enkelte og for samfunnet, og derfor er det veldig gledelig at deltakelsen øker, avslutter generalsekretær Slotterøy Johnsen. 

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Årets Frivillighetsbarometer blir lansert 30. august i Oslo. Her vil flere resultater legges frem, blant annet om frivillighetens betydning for demokratiet, tilhørighet til kommunen og ulike barrierer for deltakelse for barn og unge. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.