Jul i Blåfjell feirer 20-års jubileum med julehefte, frimerke og film!

cappelen damm

I fjor talte folket, og kåret Gudny Ingebjørg Hagens «Jul i Blåfjell» til tidenes beste julekalender. I år kan serien feire 20-års jubileum. Samtidig er det 40 år siden NRK sendte sin første julekalender, «Jul i Skomakergata».

«Jul i Blåfjell» og oppfølgeren «Jul på Månetoppen» ble vist jevnlig på NRK fra 1999-2011. – Det føles utrolig fint å ha skrevet en julekalender som det norske folk har kåret til sin favoritt, uttalte Blåfjell-skaper Hagen til Dagbladet etter kåringen. Rundt halvannen million norske barn har sett serien, som har vunnet Gullruten for beste tv-drama og fått Spellemannspris for beste barneplate.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

Mange har uttrykt ønske om å få Blåfjell tilbake på førjulsskjermen. I 2021 blir det imidlertid mulig å se «Jul i Blåfjell» som helaftens animasjonsfilm.

NRK med julekalenderkavalkade
I anledning 20 års jubileet for Jul i Blåfjell og 40-års jubileet for NRKs første julekalender, sendte Lørdagsrevyen en kavalkade over de ulike kalenderne.

Folk på gaten ble spurt om hvilke serie de husker best. «Jul i Blåfjell» og «Jul i Skomakergata» var opplagte vinnere.

«Jul i Skomakergata» og «Jul i Blåfjell» på årets julefrimerker
I år har Posten valgt å hedre motiver fra to av de mest populære julekalenderne som motiv på sine julefrimerker.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

Jens Petrus fra «Jul i Skomakergata» og populære Turte fra «Jul i Blåfjell» har dermed fått hvert sitt «monument».  

Bok og Bolle med jubielumsmarkering av «Jul i Blåfjell»
Nylig åpnet Cappelen Damm dørene for to jubileumsarrangementer, med smakebiter fra Oslo Nyes ferske oppsetning av «Jul i Blåfjell».

Det var fullt hus og stormende førjulsjubel.

Gudny Ingebjørg Hagen tildelt Tekstforfatterfondets ærespris
I 2018 ble Gudny Ingebjørg Hagen tildelt Tekstforfatterfondet ærespris. I juryens begrunnelse trekkes Hagens mer enn 40 år lange innsats for norsk barnekultur frem: 

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

– En sangtekst kan være en stor historie puttet inn i en trang form, en sterk følelse hengt på uttrykksfull musikk eller rytmisk ordglede med overraskende undertekst. Mottakeren av Tekstforfatterfondets ærespris 2018, har skrevet sangtekster i disse og mang andre ulike former; fra morsomme barnevers til eksistensiell lengsel i et bærende, enkelt språk. Nær det friske, undrende og livsoptimistiske.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.