Nord universitet og Bodø kommune med omfattende satsingsavtale

nord universitetet

Et inngått avtale mellom Bodø kommune og Nord universite skal gi tettere samarbeid, felles prosjekter og økt kunnskapsutvikling skal styrke utviklingen av framtidens i Bodø.

Bodø kommune melder at Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet og ordfører Ida Pinnerød i Bodø kommune inngikk torsdag en treårig samarbeidsavtale. Sentralt i avtalen er områder som har strategisk betydning for utvikling i Bodøregionen, som innovasjon og omstilling, byutvikling og velferd.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

– Nord universitet og Bodø kommune har hatt et godt samarbeidet i mange år, men nye krav til innovasjon og omstilling har skapt et behov for å styrke og utvikle dette samarbeidet. Som universitetet har vi stadig større krav på oss for å synliggjøre forskningens relevans, og kommunen er en betydelig forskningsarena og medspiller i forskningen, sier rektor Bjørn Olsen.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre for framtida i Bodø er å bygge kunnskapsbyen. Gjennom et tettere samarbeid mellom kommunen og universitetet vil vi være bedre rustet til denne jobben. Vi har et felles ønske om at våre folk skal få et best mulig tjenestetilbud. Og et samarbeid med universitetet vil sikre at vi utvikler dette i samsvar med det siste innen forskning, sier ordfører Ida Pinnerød.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.