LEDER: Riktig av Bodøposten.no å offentliggjøre ryktene om sexskandalen med Trine Skei Grande

gunnar andreassen

Det er ikke alltid like lett å være redaktør, man mottar hele tiden tips fra leserne og viktige nyheter fra pressebyråene. I tillegg har vi en redaksjon i Bodøposten.no på 8 mer eller mindre aktive skribenter som også ønsker å formidle aktuelle saker.

Vi fikk for noen dager siden tips om rykter på internett om at lederen i Venstre, Trine Skei Grande, kunne være involvert i en sexskandale. Så blir vurderingen, er dette en nyhet eller ikke? Er det rykter eller er det noe reellt?

Vi i Bodøposten.no mente ryktene var i allmenhetens interesse, selv om det på dette stadiet kun var rykter. Jeg skrev en kort artikkel om saken og sendte den til Venstres pressesjef, Jan-Christian Kolstø, for en kommentar. Trine Skei Grandes talsmann sa at «dette er usanne rykter».

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Etter dette satt vi på historien 2-3 dager, men valgte til slutt som ett av Norges første medier å publisere saken. Senere fulgte vi opp med en ny sak om ryktestormen.

Etter å bli ferdig med hektiske regjeringsforhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet kunne Venstre og Trine Skei Grande ta seg tid til å kommentere ryktene. Idag har Venstre-lederen latt seg intervjue av VG, Aftenposten og TV2 om saken.

– Jeg skulle gjort alt jeg kunne i livet for ikke å snakke om dette i dag, sier Trine Skei Grande til VG.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Det har vi i Bodøposten.no forståelse for. Det er flaut og har jo ikke så mye med jobben hennes som partileder og statsråd å gjøre. Men jeg vil gratulere Venstre og Trine Skei Grande for å tak i saken og kommentere ryktene slik at vi alle kan bli ferdige med dem.

Så kan man gjøre noen betraktinger etterpå. Resett.no, Bodøposten.no og Finansavisen som var de mediene som dekket saken først, fikk altså en partileder og kommende statsråd til å orientere PST, statsministerens kontor (SMK) og landets største avis om sexlivet sitt.

– Jeg er ingen overgriper, sier Trine Skei Grande idag til Aftenposten.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Og det var jo egentlig bare det vi ville høre. Derfor mener jeg det var riktig å offentliggjøre ryktene om «sexskandalen» med Trine Skei Grande.

– Det er riktig som Trine Skei Grande sier at hun har fortalt sin historie til meg. Hva som ble sagt i samtaler mellom meg og henne forblir mellom oss, sier Erna Solberg til TV2.

Og det er egentlig like greit.

Eller som Trygve Hegnar skrev i en leder lørdag 13. januar: «Trine Skei Grandes seksualliv er ikke noe vi er særlig interessert i».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.