ANNONSE: Hvite vegger på vei ut

Hvite vegger på vei ut

De hvite veggene har dominert interiør-Norge og resten av verden de siste 20 årene. Da vi fikk nok av de gule 90-tallsveggene ble alt hvitt og den Skandinaviske minimalismen gjorde sitt definitive inntog. Nå er det mye som tyder på at de hvite veggene er på god vei ut… men hva kommer inn? 

Dekorer veggene med tapet 

Vi er rett og slett begynt å bli lei av hvite vegger. Hvite vegger kan godt virke litt kliniske og nå er vi kommet dit at vi gjerne vil skifte ut minimalismen med mer koselig ‘rot’. Ikke bokstavelig rot, selvfølgelig, men mer farge og tekstur har allerede begynt å snike seg inn tilbake i hjemmene våre. Vi er også at man nyfortolker trender som hører til tidligere århundrer, for eksempel tapet. Tapetet fikk sin storhetstid på slutten av 1800-tallet, da William Morris og Arts and Crafts bevegelsen i England gjorde håndmalte, opulente tapet til allemannseie. Tapettrenden med de stundevis voldsomme og fargerike William Morris-inspirerte naturtapet er et tydelig bevis på at dette er en trend som kommer tilbake til full kraft. Det er også mange som føler det er lettere å sette et personlig preg på et rom som ikke bare skal være hvitt og minimalistisk. Enkelte detaljer kan nemlig bidra til å gjøre rommet mer personlig, og veggene er et så stort areal, at det vil være dumt ikke å bruke det til det fulle potensiale. 

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Veggdekorasjoner

Utover tapet kan man også ta enklere midler i bruk. Hvis man har et stort lyst rom eller ensfarget rom, kan man live opp veggene ved å sette opp veggdekorasjoner som kan gjøre hjemmet mye mer personlig på en enkel og flott måte. På Sohu-shop.no er det mange fantastiske veggdekorasjoner du kan velge mellom hvis du vil bli kvitt de hvite veggene og få litt liv i rommet igjen. Du kan også velge å dekorere veggene med et fototapet, så du kan få et enda mer personlig preg på rommet og hjemmet. Det er ingen grunn til å holde fast på det hvite, kliniske, når du kan ha farger og hygge i hjemmet. Det er også blitt mye mer vanlig å fokusere på individualisme og personlig stil når det kommer til interiør, og dette har også bidratt til å gjøre alternative veggdekorasjoner uhyre populære.  

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Mal en vegg eller fire

En fargetrend for deg som gjerne vil ha mer liv i hjemmet, men ikke ønsker å male hele huset eller tapetsere alle vegger med tapet og veggdekorasjoner er å male en enkelt vegg. Det kan være en god måte å få et fokuspunkt i rommet på, og gi varme til rommet uten å ta for mye lys. Det kan også få rommet til å virke mye større. Dette er også en trend som i samspill med tapet og veggdekorasjoner er blitt enormt stor i det siste, nettopp fordi man kan se at vi beveger oss vekk fra minimalismen rent interiørmessig. Det vil dog ikke si det samme som at vi omfavner rot, det er bare blitt plass til mer farge og tekstur i hjemmet enn det har vært de siste mange årene, samtidig er vi også blitt mer bevisst omkring forbruk, og det er derfor heller ikke sånn at vi gjør som folk på 1800-tallet og fyller stuen med alskens nips og unødvendige pyntegjenstander.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.