kino

LESERINNLEGG: Fortsatt forbud mot kino før 13.00 på søndager

Regjeringen har stemt ned et forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre om å fjerne forbudet mot å vise kinofilm før 13.00 på søndager. Av: Silje Hjemdal, Forbrukerpolitisk talskvinne (FrP). Det bør både... Les mer »
bonnier

Jørn Lier Horst er «Årets forfatter»

Leserne av Aftenposten Junior har kåret Jørn Lier Horst til «Årets forfatter» i 2023. Han vinner foran J.K. Rowling, og synes det er ekstra ærefullt at det er barn som står bak... Les mer »
Foto: Stortinget

LESERINNLEGG: Ny smittevernlov et demokratisk problem

Regjeringen har lagt frem et forslag til en ny smittevernlov, som vil gi makt fra Stortinget til byråkrater. Av: Morten Wold og Bård Hoksrud, stortingsrepresentanter og medlemmer i helsekomiteen for Fremskrittspartiet. Forslaget... Les mer »
apple

Fikk 100.000 kroner i dagsbøter: Bodø kommune retter app-feil

Det var etter et tilsyn i mai 2023 at Tilsynet for universell utforming i IKT fant brudd på krav om universell utforming i to skole apper Bodø kommune bruker. Nå har leverandørene... Les mer »
lege

LESERINNLEGG: Norge trenger flere leger

Helse-Norge opplever legemangel, og fastlegeordningen er under press. Likevel nekter regjeringen å godkjenne utdanningen til flere hundre leger utdannet i Danmark. Nå har 130 leger varslet at de vil ta saken til... Les mer »
Nasjonalmuseet

– Vi driver ikke med kansellering

Christian Krohgs maleri Leiv Eiriksson oppdager Amerika er ikke kansellert av Nasjonalmuseet. Nå vises maleriet i museet de neste fire ukene.  Et sitat fra Nasjonalmuseets samlingsdirektør i lørdagens Aftenposten, der hun omtaler Christian Krohgs... Les mer »
Schibsted

Aftenposten lanserer ny podkast om å være kvinne midt i livet

Den ukentlige podkasten Førti-ish hadde premiere fredag 30. september. I løpet av høsten får du høre om alt som er vilt, vakkert og vondt, midt i livet: hormoner, midjefett, samliv, rynker, tørr... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Er det Israel eller Norge som er en apartheidstat?

I den gamle Høyre-avisen Aftenposten som etter sitt innhold nå har plassert seg langt ute på den politiske venstresiden, blir vi belært om apartheid. Det er fire representanter for SV, Norsk Folkehjelp og LO... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Gode tjenester er viktigere enn «profittforbud»

Det kjennes absurd å måtte argumentere for at markedskrefter og valgfrihet faktisk fungerer bedre enn offentlig drift og monopoler. Men når regjeringen nå skal utrede profittforbud, er det på sin plass. Av:... Les mer »
Revisorforeningen

Ny undersøkelse: Liten tillit til politikere etter pendlerbolig-skandalene

Tilliten til politikerne faller som en sten. Det er en konsekvens av at de selv, gjennom mange år, har unnlatt å ta tak i ukulturen, sier adm. direktør Karen Kvalevåg i Revisorforeningen.... Les mer »