Synkeskader for 50 millioner kroner

gjensidige

Det er kaldt, det er vinter og det blåser friskt fra alle kanter i Bodø. Mange båter ligger ute hele året. Tidligere var folk flinkere til å se til sin egen og andres båter, fordi de viste at det var en risiko for at båten kunne ta inn mye vann. I tillegg kan snø og is bidra til å tette igjen dreneringssystemet.

Beregninger Gjensidige har gjort viser at synkeskader gjør skader for nærmere 50 millioner kroner (hele bransjen) i året på landsbasis. Totalt havner rundt 500 båter under vann hvert år og mer enn halvparten av disse er selvlensende. I tillegg er det mørketall. Med dagens værutvikling til det mer ekstreme – er det ingen ting som tyder på at tallet vil bli lavere i år.

Les også:  LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

– De fleste fritidsbåter på markedet i dag er selvlensende. Denne vinteren har vært preget av ekstremt mye dårlig vær og det kan fort gå ut over båteierne, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Selvlensing ingen garanti
– Mange tror at det å investere i en selvlensende båt er en garanti for at båten ikke vil synke. Slik er det ikke. For mange er slike båter blitt en falsk trygghet, sier Voll.

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

Dette er det flere som har fått erfart de siste ukene. Løv og skit har bidratt til at mange båter har fått tettet selvlensingen og blitt fylt med vann. Det i kombinasjon med mye nedbør, kraftig vind og tunge motorer har gjort at «hekken» går under vann og båten synker.

– Ligger båten ute over lengre tid uten tilsyn og får en skade som følge av dette, kan det i enkelte tilfeller få konsekvenser for forsikringsoppgjøret, sier Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.