Coronaviruset: Reisefrykt gir ikke erstatning

coronaviruset

25 personer i Norge er per mandag kveld smittet av Coronavirus. Mange ringer Tryg Forsikring og er engstelige for å reise, men generell reisefrykt gir ikke rett til erstatning om man avbestiller en planlagt tur.

– Vi forstår at mange frykter å bli smittet på flyplasser og fly, men man får ikke erstatning for generell reisefrykt. Dersom du skulle få Coronavirus på reisen dekker vi legeutgifter, medisin og utsatt reise på lik linje med annen akutt sykdom. Forutsetningen er at du ikke har reist til et land som UD og Tryg fraråder reise til, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Vi dekker avbestilling for reiser til Kina og Hong Kong som er gjort før UDs reiseråd ble publisert 25. januar i år. I tillegg har Tryg utvidet avbestillingsdekningen til å gjelde Lombardo- og Veneto-regionene i Italia, sier han.

Avbestillingsdekningen gjelder for reiser med avreisedato til og med 15. mars.

– Skulle du bli holdt tilbake av lokale myndigheter, og bli satt i karantene, dekkes dette over reiseforsikringen som sykdom på reise, så sant du kan vise dokumentasjon fra lege eller offentlig helsevesen. Dersom arbeidsgiver pålegger karantene hjemme i Norge, erstattes ikke dette, og reiseforsikringen dekker ikke tapt arbeidsfortjeneste under noen omstendighet, sier Irgens.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.