Fingerprint-fest blant Nordnets profesjonelle tradere

forex aksjer fond

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private profesjonelle kundene, de såkalte «daytraderne».

Oktober måned har vært preget av kvartalstall og i den forbindelse er det høysesong for tradere som lever av svingningene i markedet. De tre mest tradede aksjene i oktober var svenske Fingerprint Cards, PGS og Tomra.  

Aktive profesjonelle kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte finansielle instrumenter for 4,6 milliarder kroner i oktober. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 8500 handler per dag for de norske kundene.

Les også:  Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring

Av den totale handelen på 4,6 milliarder sto aksjer for 4 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på over 600 millioner kroner.

Den mest handlede aksjen var Fingerprint Cards AB, som ble omsatt for hele 889 millioner kroner i løpet av oktober måned. Man ser også en meget sterk aktivitet i PGS, som har blitt handlet for over 630 millioner kroner.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

– Japans ledende tilbyder av betalingssystemer, JCB annonserte tidligere denne måneden en ny betalingsterminal. I denne terminalen er det integrert en biometrisk sensor som er levert av Fingerprint Cards. JCB har strategiske allianser med flere selskaper i USA, Kina, India og Canada, så dette har uten tvil satt fart i aksjen, forteller investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

I tillegg til trader-favoritten NEL, var også Tomra høyt omsatt blant Nordnets mest aktive kunder i oktober.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

–  Etter at Tomra kom med bedre tall enn ventet for tredjekvartal, steg aksjen hele 8 prosent intradag. Man så også at volumet i aksjen var mer enn det dobbelte av vanlig handel, som forteller at markedet tolket resultatrapporten positivt. Dette skaper naturlig nok voldsom interesse blant daytraderne, og dette er nok mye av grunnen til at Tomra er så høyt oppe på statistikken, avslutter Mads Johannesen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.