1,8 millioner til Trainee Nordland

nfk

Traineeprogrammer i Nordland gir næringslivet konkurransedyktige arbeidskraft. – Med betydelig støtte fra Nordland fylkeskommune er det lagt et solid fundament for et sterkere og mer konkurransedyktig arbeidsmarked, påpeker fylkesråd Bjørn Larsen.

Nordland fylkeskommune støtter Trainee Nordland med 1,8 millioner kroner. 

– Trainee-ordningen er viktig redskap for rekruttering og kompetanseutvikling. Denne ordningen er skreddersydd for å treffe dagens dynamiske arbeidsmarked, forteller fylkesråd for næring, Bjørn Larsen.

Trainee Nordland tilbyr arbeidsgivere en unik sjanse til å sikre topp utdannede talenter. 

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Erfaringene viser at opp mot 85 prosent av traineene blir igjen i regionen etter fullført program. Dermed blir trainee-programmet også en viktig måte å få høyt kvalifiserte arbeidstakere til å velge Nordland som et bra sted å etablere seg for framtiden.

Til de 156 trainee-stillingene, har det vært over 1 300 søkere fra 2021-2024. Tallene viser at ordningen er en suksesshistorie, og som Nordlands-bedriftene nyter godt av. 

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Den årlige verdiskapningen er beregnet til 65 millioner kroner fra de aktive traineene, og skaper solide økonomiske gevinster for bedrifter, påpeker Larsen.

Fylkesråd Larsen mener trainee-ordningen er et godt eksempel på at samarbeidet mellom offentlige og private virksomheter skaper en unik plattform for nettverksbygging, nye muligheter for samarbeid, og et fortrinn i dagens arbeidsmarked.  

– Et kinderegg, som alle vinner på, understreker Larsen.

Les også:  Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

Trainee-stillingene er veldig attraktive blant unge kandidater med høyere utdanning, og etterspørselen er stor. Høye søkertall betyr at det er et stort potensial for at enda flere arbeidsgivere kan knytte seg opp til programmet. 

– Trainee Nordland er en stor mulighet for arbeidsgivere til å bli en del av en utvidet verdiskapning, drevet av fellesmål, vekst og innovasjon, avslutter fylkesråd Bjørn Larsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.