Bufdir viser til feil på proff.no om dobbeltroller i Mari Trommald-saken, vil sensurere Bodøposten.no

Foto: Poppe.

Bodøposten.no trykket i går saken om at Mari Trommald, direktør i Bufdir og barnevernets øverste leder i Norge, også er oppført som daglig leder i mange foretak innen barnevern rundt om i landet.

Bodøposten.no ba ledelsen i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) om en avklaring om hennes eventuelle dobbeltroller i følgende foretak: Vest Kasa Ungdomssenter Bergen avd. Tertnes, Kirkenær Barnevern og Omsorgssenter, Kollen Ungdomsbase og Kvalmen akuttinstitusjon.

Bufdir nektet overfor Bodøposten.no at det finnes noen dobbeltroller i foretakene;

– Nei, det stemmer ikke. Mari Trommald er direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, sa Henrik Nielsen i Bufdir til Bodøposten.no.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Problemet er at hun faktisk står oppført som daglig leder i samtlige foretak på proff.no. Bodøposten.no har i ettertid også fått tips fra flere lesere om at Mari Trommald-saken står oppført som daglig leder enda flere foretak innen barnevernet over hele landet.

Men Bufdir avdramatiserer nå saken overfor Bodøposten.no og mener at det skyldes en feil hos proff.no at Bufdir-direktøren står oppført som daglig leder i en lang rekke av foretak.

– De nevnte institusjonene er statlige institusjoner underlagt en av fem regioner i Bufetat som styres av Bufdir. Mari Trommald er toppleder av Bufdir og Bufetat og sånn sett er toppleder for alle de statlige institusjonene underlagt Bufetat. At proff.no er satt opp slik at toppsjefen for en organisasjon kommer opp som daglig leder for hver enkelt organisasjon, er noe vi ikke styrer. Trommald har ingen eierinteresser i private barnevernsinstitusjoner, og artikkelen bør fjernes fordi den ikke har noen rot i virkeligheten og er med på å skape et feilaktig inntrykk, sier Elisabeth Ørving som er kommunikasjonsdirektør i Bufdir.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Men redaktøren i Bodøposten.no har på ingen måte tenkt å sensurere nettavisen på vegne av Bufdir.

– Det er riktig av Bodøposten.no å stille kritiske spørsmål om ledere i det offentlige, særlig når det nylig har vært mange andre oppslag i VG, NRK og andre medier om dobbeltroller innen barnevernet i Norge. At det nå er fastslått å være en feil på proff.no som gjør at lederen for Bufdir står oppført som daglig leder i foretak innen barnevern, er viktig for Bufdir, Mari Trommald og leserne å få bragt frem. Det er nettopp dette som er medias oppgave, sier redaktør Gunnar Andreassen.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Foto: Tine Poppe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.