LESERINNLEGG: Strømkrise i idretten!

håndball

Strømkrisen rammer hele samfunnet. Allikevel sitter regjeringen handlingslammet. Nå er det idrettslag sin tur til å bli glemt av regjeringen.

Av: Silje Hjemdal, Stortingerepresentant FrP

Før 2021 var omme stilte jeg spørsmål til kulturminister Trettebergstuen om alle de idrettslagene som får svimlende høye strømregninger. Drøye to uker har gått uten at regjeringen har løftet en finger for å avhjelpe situasjonen idretten og landet for øvrig står i. 

Stortinget og dets folkevalgte representanter har i all hovedsak én eneste oppgave; tjene folket. Fremskrittspartiet har fremmet en rekke forslag for å gjøre det billigere og overkommelig for vanlige folk, næringsliv og kulturliv for å ha råd til å betale strømregningene. Vi har blant annet foreslått fjerning av elavgift, fjerning av moms og sette makspris på 50 øre per kWt. Dette er forslag som i sum ville sørget for normale strømregninger.

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

Jeg frykter for fremtiden til idretten. Ikke bare går vi inn i vårt andre år med pandemi og restriksjoner, som har bidratt til nedgang for mange idretter. Men nå står vi også i en situasjon hvor idrettsanlegg må stenges fordi idrettslagene ikke har råd til å drifte anlegget. Strømkrisen er ene og alene grunnen.

Man risikerer nå at barn og unge mange steder i landet får reduserte eller i verste fall mister viktige fritidstilbud i hverdagen. Er det nå vanlige barns tur til å betale prisen for regjeringens handlingslammelse? I tillegg er det mange foreldre som kvier seg for at enda dyrere kontingenter skal komme på toppen av skyhøye strømregninger, svindyr bensin og økende rente. Regjeringens unnfallenhet er hverken idrettsvennlig eller familievennlig.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

Det er lov for de andre partiene å snu, Frp har løsninger som faktisk hjelper. Bare i fjor tjente staten anslagsvis 28 milliarder på strøm. Med de inntektene staten har på strøm fortjener folk å få mer enn brødsmuler fra regjeringen. Folk skal slippe å fryse og idrettsanleggene skal holdes åpne, men da trenger vi handling nå!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.