Startskuddet for E10 Hålogalandsveien – Nord-Norges største samferdselsprosjekt

veiarbeid

Vedtaket om å bygge ut veien ble vedtatt i Stortinget tirsdag 11. mai. Det er startskuddet for Statens vegvesens jakt på entreprenør. De kommer derfor til å lyse ut kontrakten for bygging og drift av prosjektet i løpet av mai.

– E10 Hålogalandsveien er ett av de største samferdselsprosjektene i Nord-Norge noen gang, og det største i dag. Den nye veien er viktig for å utvikle regionen. Både folk og næringslivet vil få en mye bedre hverdag når den kommer på plass. Nå skal Statens vegvesen jobbe for å finne en entreprenør, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

Statens vegvesen legger opp til at byggingen kan starte i 2023. Da kan veien være klar i 2029. Prosjektet er et av Statens vegvesens fire pilotprosjekter for fossilfrie anleggsplasser.

– Vi la fram en handlingsplan for fossilfrie anleggsplasser i januar. Den er et viktig skritt for Norge på veien mot målet om å bli et lavutslippssamfunn. Det blir veldig spennende å følge utbyggingen av Hålogalandsveien som et av disse pilotprosjektene, sier Hareide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.