SpareBank 1 starter med bilabonnement for alle

sparebank 1

Med bilabonnement fra SpareBank 1 ser den første landsdekkende abonnementstjenesten for bil dagens lys. Tjenesten er en «alt inkludert»-løsning, uten ekstra utgifter. En milepæl for privatøkonomi og bilhold, mener SpareBank 1.

Det finnes allerede et lite utvalg delings- og abonnementsløsninger for bil på det norske markedet, men disse er kun tilgjengelige i begrenset omfang i enkelte norske byer. Nå vil SpareBank 1 gjøre bilabonnement tilgjengelig for alle.

– Bilabonnement er en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest. Vi har lang erfaring med finansiering og forsikring av bil, og er blant de som kan mest om nordmenns bilhold og bilens betydning for familiens økonomi, sier prosjektleder Svein Skovly i SpareBank 1. 

Bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den i realiteten står parkert mesteparten av tiden. Derfor er bil ekstremt godt egnet for abonnement, sammenlignet med å eie eller å lease – også for folk som bor utenfor ring 3 i Oslo, mener Skovly.

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

AVIS med på laget
De 14 SpareBank 1-bankene har fått bilutleieren AVIS og deres store nettverk med seg på laget. Dermed utgjør det nye bilabonnementet den første reelle utfordreren til tradisjonelle forretningsmodeller. Tjenesten skal rulles ut gradvis i løpet av det neste året.

– Vår tjeneste gir folk tilgang til å abonnere på bil der de bor, fra aktører de kan stole på. Bilabonnement er en perfekt forlengelse av SpareBank 1s tilstedeværelse i hele landet. Med AVIS og de lokale bilforhandlerne som samarbeidspartnere får vi et gjennomprofesjonelt og landsdekkende apparat for alt som har med bil å gjøre, sier Skovly.

Første bil på veien
Den første abonnementsbilen ruller i disse dager ut på norske veier, i samarbeid med AVIS Østfold, Dahles Bilutleie og Dahles Auto Sarpsborg.

– Vi i Dahle-gruppen ønsker alltid å være der hvor den spennende utviklingen skjer. SpareBank 1 har mange gode tanker og ideer i kraft av sin kompetanse om bil, bilholdsøkonomi og teknologi, og det var derfor naturlig for oss å si ja til å bli med på denne lanseringen. Vi har lært mye av prosessen og vi ser at vi har et stort potensial for å kunne vinne flere felles kunder sammen, enn hver for oss, sier daglig leder Svein Kåre Haaland i Dahles Auto Sarpsborg AS.

Les også:  Investeringsviljen i nord svekkes

Forutsigbart og enkelt
I bilabonnementets månedspris inngår i praksis alt, bortsett fra drivstoff og bompenger. Det betyr at blant annet finansiering, forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, dekk og reparasjoner er utgifter som blir dekket. Det er ingen innskudd eller andre investeringer.

– Du betaler en fast sum i måneden for å disponere en bil som oppleves som din egen. Avtalen kan du si opp når du vil og den omfatter alt det viktige, slik at du kun trenger å forholde deg til ett kontaktpunkt, forteller Svein Skovly.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Målet er at abonnementet skal være et rimeligere alternativ til å eie eller å lease.

– Bilabonnementet forenkler rett og slett det praktiske bilholdet, og fjerner bekymringer knyttet til bil for folk flest, uten at det koster skjorta, sier han.

Ønsker innspill fra publikum
Hvor veien går videre for etablering av tjenesten ønsker SpareBank 1 innspill på fra nordmenn landet over.

– I første omgang skal vi ha 100 abonnementsbiler ut på norske veier. Vi ønsker å være tilstede der folk trenger oss, og på våre nettsider kan du melde inn ønske om å teste abonnement for bil. Vi oppfordrer alle som ønsker at denne tjenesten skal komme til sitt hjemsted om å melde sin interesse, sier Svein Skovly i SpareBank 1.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.