abb

Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

ABB og Arva har inngått avtale for å sette fart på den historiske utbyggingen av energiforsyningen i Nord-regionen. Avtalen forplikter seg til en langsiktig satsing mot klimanøytralitet innen 2030 og økt kostnadseffektiv... Les mer »
abb

ABB og Volvo samarbeider om utrulling av verdens nordligste elbusser i Bodø

Fra sommeren 2021 vil 31 nye elbusser fra Volvo være i drift i Bodø, drevet av ladeløsninger fra ABB. ABB vil bidra til å levere bærekraftig kollektivtransport til nordlandsbyen som vil redusere... Les mer »
abb

ABB Formel E returnerer til Berlin for seks avgjørende løp

Tre par løp på Tempelhof lufthavn i Berlin i begynnelsen av august avslutter sesong 6 av ABB FIA Formel E-mesterskapet. De seks løpene vil gå over ni dager – 5. og 6.,... Les mer »
forfatter

ABB støtter mangfold i arbeidslivet: Blir ODA partner

ABB går inn som platinumpartner i ODA, Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologi. ODA er en non-profitt-organisasjon og arbeider for å øke kvinneandelen i teknologibedrifter. – Vi setter stor pris på... Les mer »
abb

ABB med leveranse til verdens mest avanserte, isgående gasstankflåte

ABB i Norge har vært sentral i leveransen av banebrytende kraft- og fremdriftsteknologi til 15 tankskip. Skipene skal frakte LNG fra Jamalhalvøya i Sibir til Asia og Europa året rundt, og er... Les mer »
olje gass

Banebrytende ABB-teknologi forbedrer drift av Draugen

ABB og operatør OKEA samarbeider om verdens første høykvalitetsdatastrømming i sanntid fra et slikt anlegg, et viktig bidrag for optimalisering. Draugen ble satt i drift i 1993 og produserer rundt 20 000 fat... Les mer »
abb

ABB leverer kraftforsyningen til Europas største batterifabrikk i Sverige

Northvolts nye gigafabrikk for litium-ion-batterier i Skellefteå i Sverige får pålitelig kraftinfrastruktur. Det pålitelige og effektive kraftdistribusjonsnettet er en viktig byggestein i utformingen av en av Europas største og mest avanserte litium-ion-batterifabrikker,... Les mer »
abb

ABBs smartsensorer kan løse et av industriens største problem

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før... Les mer »
abb

ABB Formula E girer opp for sjette sesong

Denne ukens pre-sesongtesting av de avanserte, elektriske racerbilene finner sted i Valencia, Spania, og markerer åpningen av den sjette sesongen med ABB FIA Formel E Championship. I sitt tredje år som tittelpartner... Les mer »
abb

50 år siden jærbuenes banebrytende oppfinnelse av lakkeringsroboten

Lakkeringsroboten er tydeligvis en norsk oppfinnelse. ABB har fortsatt et blomstrende innovasjonsmiljø for roboter i verdensklasse på Bryne. Året var 1969. Mens verdens øyne var rettet mot den første månelandingen, var en... Les mer »