ABB Formel E returnerer til Berlin for seks avgjørende løp

abb

Tre par løp på Tempelhof lufthavn i Berlin i begynnelsen av august avslutter sesong 6 av ABB FIA Formel E-mesterskapet.

De seks løpene vil gå over ni dager – 5. og 6., 8. og 9. og 12. og 13. august. Hvert par løp vil bruke forskjellige banekonfigurasjoner, gi sjåførene utfordringen med å utvikle strategier og gjøre seg kjent med de nye banene på kort tid.

Berlin-banen ligger på Tempelhof lufthavn, som en gang fungerte som hovedflyplass for byen. Siden flytrafikken opphørte i 2008, brukes Tempelhof som en bypark og arena for flere messer og arrangementer.

Når sesong 6 gjenopptas leder Antonio Felix da Costa. Hans DS Techeetah-team leder også Teams ‘Championship – med en liten margin til Mitch Evans fra Panasonic Jaguar Racing.

Tempelhof blir også vertskap for de syv siste rundene av Jaguar I-PACE eTROPHY, hvor ABB er offisiell ladepartner. Selv om støtteserien avsluttes denne sesongen, vil erfaringene fra partnerskapet og utfordringene med å støtte en global løpsserie, kombinert med den store mengden ladeerfaringer ABB har over hele verden, bli integrert i laderne som ABB skal levere for Gen3-bilene i sesong 9 av ABB FIA Formel E-mesterskapet i 2022/2023.

Les også:  Storslalom: Kongepokal til Stjernesund og Saltvik Pedersen

ABB driver elektrisk transport og bærekraft fremover i Tyskland for å støtte landets mål på disse områdene. Regjeringen tar sikte på en reduksjon på 55 prosent i klimagassutslipp innen 2030, sammenlignet med 1990-nivåene. Da bør syv til ti millioner elektriske kjøretøyer være på tyske veier. Myndighetene satser også på et forbud mot salg av biler med forbrenningsmotor innen 2050.

Som en global leder av ladeinfrastruktur for elektrisk transport, fra løsninger for elbiler og elbusser til skip og tog, styrker ABB kontinuerlig sin ledende posisjon på dette feltet, spesielt i Tyskland, der selskapet har tette partnerskap med landets anerkjente bilindustri. Dette inkluderer et eksklusivt partnerskap med Porsche, som ABB inngikk tidligere i år, for i fellesskap å fremme elektrisk transport, ved å bli offisiell partner i TAG Heuer Porsche Formel E-team. ABB leverte og installerte også høyeffekts ladesystemer og elektrisk infrastruktur for Tysklands første helelektriske bussdepot, etter samarbeid med det tyske kollektivselskapet Hamburger Hochbahn AG.

Les også:  Super-G: NM-gull til Vickhoff Lie og Fossland

– Berlin E-Prix viser teknologi for elektrisk transport som understreker ABBs mangeårige rolle som en drivende partner i Tysklands bærekraftsmål. Vi er stolte av å jobbe direkte med bilprodusentene på og utenfor banen, samtidig som vi fortsetter å forbedre pålitelig og høyytelsesladeinfrastruktur som er nøkkelen til å drive fremdrift i Tyskland, sier Tarak Mehta, president for ABB Electrification.

Tyskland er også hjemsted for ABBs første CO2-nøytrale produksjonssted, i Lüdenscheid. Takket være ABB Electrifications banebrytende ‘Mission To Zero’ -prosjekt leverer en kombinasjon av solenergi, smart energistyring og et svært effektivt kraftvarmeanlegg nok energi til å drive hele fabrikken samtidig som man sparer rundt 630 tonn CO2-utslipp i året.

Les også:  NM-gull til Vickhoff Lie og Sellæg

Siden etableringen i 1900 har ABB i Tyskland blitt et av landets ledende teknologiselskaper med 8 500 ansatte på mer enn 30 lokasjoner. Selskapet er aktivt innen elektrifisering, industriell automatisering og robotikk, frekvensomformere og elektriske motorer. Det bidrar også aktivt til å forme Tysklands digitale fremtid med ABB Ability ™. Tyskland er ABBs tredje største marked etter omsetning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.