Stor statlig støtte til MK Svanen på Træna

kluturminnefondet

Kulturminnefondet har nylig bevilget 150.000 kroner til reparasjon av forstavn på MK Svanen på Helgeland. MK Svanen er en 43 fots kutter, bygget med skrog i tre i 1926 på Hemnesberget.

Fartøyet ble frem til 1999 brukt i aktivt fiske, og ble siden tatt vare på i et partsrederi.  Træna Kystlag overtok eierskapet i 2019. Træna Kystlag ønsker å bruke Svanen til lagsbåt og kystkulturarbeid, men spesielt fokus på barn og unge i samarbeid med blant andre skole og museum.

Kulturminnefondets økonomiske ramme ble kraftig redusert på grunn av statsbudsjettet for 2021. Søknadsmengden til fondet har aldri vært større, og interessen for å ta vare på kulturminner slår nå alle tidligere rekorder 

Denne søknaden prioriteres i sterk konkurranse med mange andre prosjekter.

– Kulturminnefondet er positive til at fartøyet benyttes som en lagsbåt og i kystkulturarbeid, med spesielt fokus på barn og unge. Dette er et fartøy som har stor betydning lokalsamfunnet, da den er viktig del av deres kystkultur og identitet. Søknaden innvilges med omsøkt beløp, sier Simen Bjørgen som er direktør i Kulturminnefondet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.