kulturminnefondet

Hundberghuset på Træna får midler fra Kulturminnefondet

Det gule huset ligger for seg selv på en odde og er det første man ser når man kommer til øya Sanna i Træna Kommune. Hundberghuset ligger i vakre særegne omgivelser, og... Les mer »
kulturminnefondet

250 000 nye kroner til Folkets Hus i Sulitjelma

Folkets hus i Sulitjelma ble nylig tilskuddsmottaker nummer 8000 i Kulturminnefondet, da de fikk 1 300 000 kroner til å sette i stand taket. Nå venter det 250 000 nye kroner til... Les mer »
kulturminnefondet

Sjeldent bygg i Bodø får 150 000 kulturminnekroner

Papphuset har ikke vært i bruk siden 60-tallet, og er preget av sig og manglende vedlikehold. Nå er en stor renovering planlagt slik at bygget kan bli en turisforeninghytte. Til dette får... Les mer »
kulturminnefondet

600 000 kulturminnekroner på dekk til M/S Gamle Salten

Det er store planer for fartøyet som nå skal settes i stand med midler fra Kulturminnefondet. Blant annet som bruk til restaurant- og hotellskip med base i Bodø. Men for at For at fartøyet skal... Les mer »
kulturminnefondet

49 fikk statsstøtte til å berge kulturminner i Nordland

I 2022 fikk 49 søkere statsstøtte til å berge kulturminnet sitt i Nordland. Mange grep gjort av private eiere, lag og organisasjoner har berget kulturminner i Nordland.    Kulturminnefondet har gitt til sammen inntil... Les mer »
kulturminnefondet

LESERINNLEGG: Frivillige redder kulturmiljø

Mennesker landet rundt samler seg for å ta vare på omgivelsene, atmosfæren og den viktige arven kulturminner gir. Siden 2003 har det blitt bruktover 1,5 millioner dugnadstimer brukt til å berge kulturminner... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet støtter vei og bru i Bjørsvika i Steigen

Kulturminnefondet har bevilget kr. 250.000 til vei og bru i Bjørsvika i Steigen kommune. Tilskuddet gis til istandsetting og skjøtsel av 3,8 km veg og bru.  Bjørsvika er et kulturmiljø som står... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet støtter Thormodbygget i Kalvika i Bindal

Kulturminnefondet har bevilget kr. 200.000 til Thormodbygget i Kalvika i Bindal kommune. Tilskuddet gis til å renovere tak ved å fjerne eternitt og legge nye takplater, reparasjon av bærekonstruksjon, montere nye vindskier og takrenner og rydde rundt bygningen. ... Les mer »
Kulturminnefondet

Rekordmange søknader til Kulturminnefondet i 2021 i Nordland

Aldri før har Kulturminnefondet mottatt så mange søknader på ett år. Ved 1. desember passerte vi 2000 innsendte og totalt endte man på 2112 ved årets slutt.   I Nordland så vi i 2021 en økning... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet: Flere gamle bygninger får nytt liv

Det blir stadig mer populært å sette i stand gamle industrilokaler, låver og lagerbygg. Flere eiere er nå oppmerksomme på at slike bygninger er verneverdige og verdt å ta vare på, mener... Les mer »