kulturminnefondet

49 fikk statsstøtte til å berge kulturminner i Nordland

I 2022 fikk 49 søkere statsstøtte til å berge kulturminnet sitt i Nordland. Mange grep gjort av private eiere, lag og organisasjoner har berget kulturminner i Nordland.    Kulturminnefondet har gitt til sammen inntil... Les mer »
kulturminnefondet

LESERINNLEGG: Frivillige redder kulturmiljø

Mennesker landet rundt samler seg for å ta vare på omgivelsene, atmosfæren og den viktige arven kulturminner gir. Siden 2003 har det blitt bruktover 1,5 millioner dugnadstimer brukt til å berge kulturminner... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet støtter vei og bru i Bjørsvika i Steigen

Kulturminnefondet har bevilget kr. 250.000 til vei og bru i Bjørsvika i Steigen kommune. Tilskuddet gis til istandsetting og skjøtsel av 3,8 km veg og bru.  Bjørsvika er et kulturmiljø som står... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet støtter Thormodbygget i Kalvika i Bindal

Kulturminnefondet har bevilget kr. 200.000 til Thormodbygget i Kalvika i Bindal kommune. Tilskuddet gis til å renovere tak ved å fjerne eternitt og legge nye takplater, reparasjon av bærekonstruksjon, montere nye vindskier og takrenner og rydde rundt bygningen. ... Les mer »
Kulturminnefondet

Rekordmange søknader til Kulturminnefondet i 2021 i Nordland

Aldri før har Kulturminnefondet mottatt så mange søknader på ett år. Ved 1. desember passerte vi 2000 innsendte og totalt endte man på 2112 ved årets slutt.   I Nordland så vi i 2021 en økning... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet: Flere gamle bygninger får nytt liv

Det blir stadig mer populært å sette i stand gamle industrilokaler, låver og lagerbygg. Flere eiere er nå oppmerksomme på at slike bygninger er verneverdige og verdt å ta vare på, mener... Les mer »
kulturminnefondet

Direktesending fra Dampskipsbrygga i Lødingen

Bli med på besøk til Lisbet Kristine Hansen, som har satt i stand Dampskipsbrygga fra midten av 1800-tallet i Lødingen sentrum. I en direktesendt kulturmiljøprat med Simen Bjørgen i Kulturminnefondet får vi høre mer om arbeidet... Les mer »
Kulturminnefondet

Søknadsrekord til Kulturminnefondet: 2,6 millioner til Nordland

Kulturminnefondet har hittil i år mottatt like mange søknader som i hele fjor, og av 65 millioner i tilsagn har 2,6 millioner gått til prosjekter Nordland fylke. Kulturminnefondet forventer at søknadsveksten vil fortsette ut året.  Interessen for å... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet gir pengestøtte til Litløy fyr i Bø i Vesterålen

Kulturminnefondet har nå vedtatt at Litløy fyr i Bø i Vesterålen får 650.000 kroner til å sette i stand fyrtårnet. Fyrtårnet på Litløy fyr er en 110 år gammel bygning som det siste tiåret har vært uten drift. Når fyret... Les mer »
kluturminnefondet

Stor statlig støtte til MK Svanen på Træna

Kulturminnefondet har nylig bevilget 150.000 kroner til reparasjon av forstavn på MK Svanen på Helgeland. MK Svanen er en 43 fots kutter, bygget med skrog i tre i 1926 på Hemnesberget. Fartøyet... Les mer »