Det blir sommerrute til Myken også i år

fartsgrense

Også i år vil det bli sommerrute til Myken. Dette er en del av tilbudet som gjør det mulig å reise ytre lei mellom Bodø og Sandnessjøen, og som gjør det mulig med øyhopping til mange av øyene på Helgelandskysten.

Med endret knutepunkt for Helgelandspendelen, er det ikke mulig å benytte samme båt til ekstraturen mellom Sandnessjøen og Myken som er en del av sommerrutetilbudet mellom Bodø og Sandnessjøen. I stedet settes det opp et ekstra fartøy til dette sambandet.

Les også:  LESERINNLEGG: Motorveier redder liv

– Vi lyser nå ut konkurranse for sommerruta mellom Sandnessjøen og Myken. Dette har vært et svært populært tilbud som både lokalbefolkningen på øyene og reiselivsnæringen langs kysten har nytt godt av de senere årene, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Fartøyet som skal gå fra 24. juni til 21. august, skal ha kapasitet på 90 passasjerer, og det stilles krav om mulighet for enkel kioskservering om bord.

Les også:  Møbelringen inntar Vesterålen

– Og båten skal selvsagt være universelt utformet, påpeker fylkesråd Sande.

Hun er svært fornøyd med reiselivssatsingen som har vært en suksess i flere år. Sommerruten gir mulighet for dagsturer til svært populære reiselivsmål som eksempelvis Myken.

– Mange har fått øynene opp for Helgeland, og mange norske turister har blitt klar over verdens vakreste kyst. Sommerruta har vært en del av dette, underbygger Sande.

Les også:  Få SMS-varsel når fjellovergangen eller veien må stenges

Men fylkesråden gjør et poeng av at sommerruta også er et styrket tilbud til de som bor og lever sine liv langs denne leia.

– Dette gir et ekstra reisetilbud og en større fleksibilitet også for de fastboende. Vi tar hele Nordland i bruk – og ønsker gode livsvilkår også på øyene i Nordland, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.